Orbános matricát a kotonra!

Felértünk a csúcsra, Deutsch Tompi Tamás, a makulátlan fideszes lehet az uniós pénzek ellopását vizsgáló brüsszeli bizottság alelnöke. Ha ez tényleg bekövetkezik, csinos lakatlan sziget kinézését javaslom magunknak békés csendes-óceáni partszakaszokon vagy érintetlen őserdei térségekben. Rab László összefoglalója a 27. hétről.

Vigyázz, farkas, ott a nagymama!

Deutsch Tompi alkalmas a magas szerepkör betöltésére, művelt, visszafogott és alapos egyén, jól emlékszünk hőstetteire (beléptető kapuk pédul), mellyel kihúzta a gyufát komenista körökben, ezért egy időben még a nagymamáját is lefigyelték. Karrierjének várható kiteljesedéséről mindezeken túl egy barátom leánygyermeke jut eszembe, akit bábszínházba vittek a szülők, s a gyerek feszült figyelemmel várta a Piroska és a farkas klasszikus meseelőadás nyitójelenetét. Megjelent a színen a gonosz hasas farkas, épp arra készült, hogy befalja a mesében elétálalt sokaságot. Elöl állott a Farek, kicsit hátul, félhomályban a nagyi. A kislány, aki apja nyakába csimpaszkodva figyelte az előadást, felkiáltott: “Vigyázz, farkas, ott a nagymama!” A bábelőadás botrányba fulladt, remegni kezdtek a figurákat mozgató kezek, és fogta a hasát a kedves közönség is, aznap rendesen ezt a mesejátékot már nem lehetett eljátszani.

Valami ehhez hasonló bizsergés tört rám, amikor meghallottam, hogy Deutsch barátunk kergetni szeretné a ragacsos kezű európai tolvajokat. Európa, ne nyírd ki magad idő előtt!

Jó karba’ vaskályha eladó

Matteo Salvini elsózott egy 300 méteres partszakaszt Triesztben Szijjártó Péter futsalügyi ellentengernagynak. A 32 hektáros területen, amelyet 31 millió euróért adott el az olasz twitter-huszár a minielnök kormányának, Magyarország konténer-stadionokat épít, a 60 éves koncessziós szerződés csak álca, valójában arról van szó, hogy Magyarország újra tengeri nagyhatalom lesz, s arra törekszik, hogy határait megint négy tenger mossa (ebből most egyet sikerült beszerezni). Ez a 300 méteres gazos partszakasz, amelyen egyelőre részeg matrózok vesznek össze a makaó nevű kártyajétékon (ld. Rejtő Jenő), a tengerhatalmi visszaállítás első állomása. Utána megyünk le dél felé, s néhány év múlva ellenőrzésünk alá vonjuk az egész olasz Adriát.

Szijjártó és Salvini

Abban is megállapodtak, hogy a jövőben közös tenegeralattjáró-flottánk is lesz, és fociügyekben is jobban összehangoljuk a lépéseinket. A partszakaszt, amelyről Agyarország Túró Rudival és Erős Pistával óhajtja ellátni és meghódítani a nagyvilágot, még a kereskedelmi tevékenység megkezdése előtt letérkövezik, mert egyrészt a szerződés aláírása előtt megpályáztatták, másrészt már a nyertes is megvan régen. Matteo Salvini említést tett Szijjártó ellentenginek arról is, hogy ha az agyar kormány további nagy befektetéseket akarna, jó karba’ vaskályhákat és használt gyufakontingenst is jó szívvel fel tudna kínálni. Az olasz belügyminiszter kitett a twitterre egy szelfit, azt viszont, amit a trieszti partszakasz eladása után mondott, nem idézték. “Ezek a stikkes magyarok mindent szart megvesznek, csakhogy nagynak tudjanak látszani” – állítólag ez állt benne, jelentette titkos tudósítónk.

Orbán-fotók a kotonon és a vonatjegyeken

A VOLT Fesztivál sikerén felbuzdulva, amikor is Orbán Viktor egykori beszédeinek felidézését élő koncertekkel szakították meg, a szervezők és a kormány úgy határoztak, az akciót kiterjesztik a társadalmi élet más területeire is. Döntés született arról, hogy ezentúl orbános matricákkal kell ellátni a tejet, a kaukázusi kefírt és a hasmenés elleni tablettát. Az iskolai menzákon bevezetik, hogy fotótöredékeket főznek bele a bablevesbe és a betűtészta-levest úgy szedik, hogy a lurkók a végén össze tudják olvasni: Csak a Fidesz. Orbános és fidesz-logós lesz a jövőben a vasúti menetjegy, ha pedig valaki pacalt vagy csülköt szeretne vásárolni a hentesnél, előtte meg kell hallgatnia a miniszterelnök tetszés szerint kiválasztott baromságaiból egy 15-20 másodperces részletet, csak utána lehet azt mondani, hogy kér ezt meg azt.

Ha valaki nem hajlandó alávetni magát

a négyharmados többséggel megszavazott törvény rendelkezéseinek, a kutya- és a macskatápos zacskókon elhelyezett rövid Orbán-idézetekből kell neki kötelezően felolvasni. A lapok örömmel fogadták az új rendelkezéseket, és felkarolták azt a javaslatot is, hogy a jövőben az óvszeres dobozok se hülyeségeket tartalmazzanak, hanem a miniszterelnök 1989-es beszédének kivonatát lehessen rajtuk látni. Mi is támogatjuk a VOLT Fesztiválon kipróbált új rendszert, tanulékonyak vagyunk, ezért most idézettel zárjuk a 27. hét összefoglalóját: “Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (Orbán Viktor, 1993.)

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük