Orbánoskodók figyelmébe ajánlom a választási kampányhadjáratban

Egy kis gyűjtemény, némi magyarázattal a választási kampány gyakran pufogtatott hazugságaiból, torzításokból. Mit képzelnek ezek a magyar valóságról, milyen beteges téveszme által sugallt torzképet? Jól kinézünk Magyarország!

Világraszóló célkitűzések

Asszongya, hogy: „Kellő szerénységgel, mégis büszkén mondhatjuk, hogy lábra állítottuk Magyarországot.”

– Hát ami azt illeti nem sok szegényebb ország van ma nálunk Európában. Olyan meg pláne alig, ahol az emberek nálunk pesszimistábban látják a jövőt.

Asszongya, hogy: „Képesek vagyunk arra, hogy megnyissunk egy új korszakot. Egy olyan korszakot, amiben érdemes lesz nagy célokat kitűznünk.”

– Hát persze, az erő, a bátorság, meg a folytatjuk. Nagy célok ezek, akárki meglássa!

Asszongya, hogy: „Másként fogalmazva: ha az unió nem is képes rá, mi, magyarok legyünk versenyképesek az Egyesült Államok energiaáraival.”

– Naná, hogy szerinte nekünk minden adottságunk meg van hozzá. Téveszmés tünetek árulkodó jelei itt is.

Asszongya, hogy: „Ha így folytatjuk, a 2018-as ciklus végére reális célkitűzésnek tűnik, hogy mi legyünk Európa legiparosodottabb országa.”

– Az anyja apostolát, ámulj világ, bámulj nap, a világ új Sámsont kap. Forog a pali kereke, nem mondom.

Asszongya, hogy: „Oroszország Magyarországon keresztül beléphet az európai atompiacra. És így hosszabb távon is előállítottuk a helyzetet, hogy a magyar gazdasági siker, stabilitás és kiegyensúlyozottság orosz érdek is legyen.”

– Nagyhatalmak leszünk nem vitás. Oroszország az európai atompiacon, csak rajtunk keresztül. Jól kitalálta ezt Putyinnal.

Fő a magabiztosság

Asszongya, hogy: „A világ legjelentősebb gazdasági szereplői közül senki sem az ellenségünk, sőt mindegyiküknek érdekében áll Magyarország fejlődése.”

– Mintha nem én mondtam volna azt a minap, hogy rajtunk kívül nem érdeke senkinek, hogy Magyarország erős legyen.

Asszongya, hogy: ”Most végre emelkedő pályára léptünk. De nem azért, mert Magyarország okosabb a többi államnál, hanem azért, mert egységesebb, tehát akcióképes és gyors.„

– Marha nagy egység, amit Orbán és populizátor zenekara játszott itt nekünk. Soha ennyire megosztottak nem voltunk még az elmúlt 28 évben. Soha ekkora szakadék nem volt a szegények és gazdagok között az elmúlt 28 évben, mint most. Soha ilyen mély ellentét nem volt a bal és a jobboldal között az elmúlt 28 évben, mint most. Milyen egységről tetszik itt beszélni? Elmentek hazulról, vagy tán betegnek tetszik lenni? Mit tetszik a magyar valóságba beleképzelni, milyen beteges téveszme által sugallt, torzképet? Nem is a tetszik ide a jó szó, hanem inkább a kényszerül. A tudat, ami kényszerből diktálja ezt! Jól kinézünk Magyarország!

Asszongya, hogy: „Nincs okunk félni most sem, csak annyit kell mondanunk: aki magyar, velünk tart, és győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké.”

– Jól vésse hát mindenki az eszébe a megosztás illiberális csimborasszóját! A szavazófülkében nem elfelejteni, hogy Orbán szerint nem is magyar az, aki nem a Fideszre adja a voksát április 8-án! Akkor most ki a nemzetellenes, ki a hazaáruló?

Kapcsolódó:

Polyák Gábor: a Fidesz rendkívül aljas módszerekkel kampányol

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük