Orbánról szóló cikk nyerte az “év sportcikke” díjat! – a mesehős…..

Kiosztották a Foreign Press Association díját, melyet a világsajtó legjobb külpolitikai témájú munkáiért szoktak odaítélni. Politikai szereplő kategóriában nem, de a sportcikkek között az Orbán futballimádatáról szóló cikk nyert.

Akiknek sikerült beszélni Orbánnal

Az írást David Goldblatt és Daniel Nolan jegyzi, akiknek tavaly késő ősszel sikerült beszélniük Orbán Viktor miniszterelnökkel a felcsúti stadionban. Elmentek egy meccsre, ahol ő is ott volt, majd a félidőben jelezték, interjút kérnének tőle, és – mintegy jó szándékukat bizonyítandó – beküldtek egy futballról szóló könyvet, amelyet egyikük írt. Ezzel teljesen levették a lábáról a miniszterelnököt és tőle szokatlan módon, a hiúságára hatva fogadta őket. Elkeserítette ugyan, hogy a könyv nem jelent meg magyarul, de ami késik, ugye….

Közröhej Orbániában! – A téma tényleg Felcsúton hever!

Hosszan beszélgetett az újságírókkal, sőt, a kilátás miatt még a stadion tetejére is felvitte őket.

Orbán büszke hitvallása:

  • A foci a szabadság és a katonai fegyelem furcsa kombinációja. Csapattagnak kell lenned, de kreatívnak is. A modern társadalmakban is ez a dilemma: hogyan lehet szervezettnek és szabadnak lenni. A pályán ezt meg tudom oldani, a politikában ezt nehezebb.”
  • A magyarok kritikusan közelítenek a többi civilizációhoz. Azt gondoljuk, a modern társadalom nagyon veszélyes a gyerekeink számára. A sport jó a modern civilizáció veszélyei ellen.” (Az újságírók itt megjegyezték, Orbánnak nyilvánvaló a kapcsolat a foci, a politika és a nemzeti nagyság között.)
  • A magyar labdarúgás újjáélesztéséért jelentős előrelépést tettünk, de itt mindenki kritikus. Senki sem ért velem egyet, mindenki azt mondja, ez szar, de tény, hogy nagyon jól fejlődik, és valószínűleg haladunk, nem igaz, Gyuri?” (Nem Matolcsy, hanem Szőllősi, Orbán kedvenc sportújságírója, a Nemzeti Sport főszerkesztője, aki ott volt Orbánnal a meccs alatt, és bőszen helyeselt a kérdésre.)
  • Ez az akadémia – a stadion és a környezete – egy koncepció része. Az én koncepcióm, hogy a foci nem az üzlet része, hanem a művészeté. Nézze a stadiont, az is művészet.”
  • A birtokomat a klubnak adtam” – mondta Orbán széttekintve az aréna tetejéről, mire az újságírók megjegyzik, ez tulajdonképpen a felesége földje volt.
  • A feleségem gyűlöli a stadiont, azt mondja, tönkreteszi a konyhaablakból a kilátást.”
  • Első miniszterelnökségem idején, 1998-ban játszottam minden héten Felcsúton, a negyedik osztályú csapatban. El tudja képzelni azt a kiabálást, egy kis faluban? Nem tudja elképzelni a szidalmazást, amíg gólt nem lőttem.”
  • „1999-ben hívta Bill Clinton amerikai elnök, miután Magyarország NATO-tag lett.

Egy Felcsút-drukkerre 2 őr vigyáz – még több stadiont a népnek!

Anekdota a múltból….(ha így történt, ha nem, jellemző…)

“Edzettem, és valaki szólt, Bill Clinton hív. Mondtam, ne viccelj, edzésem van, hívjon vissza öt perc múlva. A jugoszláv háború miatt keresett, volt egy javaslata. Ott álltam a pályán, kezemben a telefonnal, mint egy disznó.”

(forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük