Giorgia Meloni az MTI-nek nyilatkozva elmondta, azért hívta meg a magyar kormányfőt az Atreju nevű konferenciára , mert “modellnek” tartja a visegrádi országokat, és köztük mindenekelőtt Magyarországot.

Orbán élménybeszámolója…..

Mindeközben Conte….

“Megmutatják, hogyan lehet Európában felemelt fővel tagállamnak lenni, miként lehet Európában erősnek megmaradni saját identitásunk, határaink, vállalkozásaink, családjaink védelmével (…) Orbán Viktor ezt teszi minden nap, és a FdI ezt a politikai vonalat követi”.

Conte azt mondta, Olaszország

- Hirdetés -

“ritkán kapott támogatást a visegrádi országoktól”.

Úgy vélte, ez azzal magyarázható, hogy a visegrádi országok

“nacionalista iránya nagyon zárt”, már-már az “elszigetelődést” súrolja. “Ez az út pedig a gyakorlatban nem járható, mivel ha akarjuk, ha nem, ma már integrált politikai, gazdasági, kulturális rendszerben élünk Európában”

Sajtótájékoztató

A szavait kezdetben bekiabálásokkal kísérő közönségnek Giuseppe Conte azt mondta, kérdezzék meg Orbán Viktort, miért nem követte Matteo Salvinit, a Liga olasz jobboldali párt vezetőjét, és miért nem lépett ki az Európai Néppártból.

Conte hozzátette, Jaroslaw Kacynskinek, a lengyel Jog és Igazságosság párt vezetőjének is feltehetik ugyanezt a kérdést, hogy miért nem követte Európában Matteo Salvinit.

“A Liga elszigetelve találta magát, nála is jobboldalibb erők hagyták magáraa visegrádi országokból”

– jelentette ki a római miniszterelnök.

Conte arra utalt,

hogy Orbánék nem véletlenül nem merték meglépni azt, amibe Matteo Salvini végül pártjával együtt belebukott a nyár végén a saját maga által kezdeményezett kormányválsággal: egyszerűen elszigetelte magát a radikális jobboldalon. (444.hu)

Orbán-humor

Volt a beszédét követő interjúnak egy szórakoztatóbb mozzanata, amikor az Orbán Viktorral szemben ülő riporter arra kérte, mesélje el azt az epizódot, amikor a korábbi olasz miniszterelnökkel Paolo Gentilonival találkozott (ő 2016-2018 között vezette a kormányt), és azt ígérte neki, hogy kész segíteni Olaszországnak a menekültkérdésben. Hogyan segítene Magyarország Olaszországnak, ha nem hajlandó elfogadni a menekültek újraelosztását? – kérdezte a műsorvezető.

A magyar kormányfő először egy szórakoztató részlet felidézésével próbált időt nyerni a kérdés megválaszolásához. Arról kezdett beszélni, hogy

Gentiloniban egy finom úriembert ismert meg, akivel nehéz vitái voltak, mivel Gentiloni Juventus-szurkoló. “Én meg a Berlusconi barátja vagyok. Ez egy probléma. De ezen túljutottunk”

– tette hozzá elviccelve a választ. Arra utalt, hogy mivel Berlusconi volt miniszterelnök, Orbán Viktor barátja volt az AC Milan tulajdonosa, és emiatt ő is Milan-szurkoló. (HVG)

“Megmutatják, hogyan lehet Európában felemelt fővel tagállamnak lenni, miként lehet Európában erősnek megmaradni saját identitásunk, határaink, vállalkozásaink, családjaink védelmével (…) Orbán Viktor ezt teszi minden nap, és a FdI ezt a politikai vonalat követi”.

Avanti, ragazzi

Avanti, ragazzi

Gepostet von Orbán Viktor am Samstag, 21. September 2019

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét