Kerítésen innen

Óriási hiba a jobbágyok előtt nem lezáratni a Budai Várat a “munkamegbeszélések” idejére, azaz 0-24-ben – írta egy kommentelő a Palkovics-magyarázat kapcsán

Óriási hiba a jobbágyok előtt nem lezáratni a Budai Várat a "munkamegbeszélések" idejére, azaz 0-24-ben - írta egy kommentelő a Palkovics-magyarázat kapcsán

Hétfőn két közpénzből eltartottunk is belefutott hús-vér magyar emberekbe, délelőtt Hollik István sunnyogott el gyorsan és baromi zavartan az őt kérdezők elől rendőri biztosítással, este pedig Palkovics László minisztert lepték meg a Várban páran a munkaadói közül. Utóbbi hivatala közösségi oldalán “indokolta” a szerintük “nem történt semmi, lehet tovább sétálni” esetet.

Az a fránya baloldali sajtó….

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hétfő este a katatörvény elleni tüntetés közben ment oda a budai Várban egy Wolt-futár és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke az éppen vacsorázó Palkovics Lászlóhoz. A minisztert arról kérdezték, mit kezdjen most a futár, hogy az új szabályozással ellehetetlenítették a munkáját. Később kiderült, hogy Palkovics nem akárkivel ült egy asztalnál: Vitézy Dávid államtitkárral és Mészáros Lőrinc egyik vasúti építőcégének vezérigazgatójával, Sárváry Istvánnal vacsorázott. Az eset kapcsán most a Technológiai és Ipari Minisztérium egy közleményt adott ki.

“Palkovics László vacsoraasztalához egy figyelemre éhes képviselő

terelt oda tegnap este kamerák kíséretében egy fiatal futárt. Bár adóügyekben a tárcavezető nem illetékes, személyes megbeszélésre invitálta a tüntetőt, ígéretéhez híven a találkozó időpontjáról már egyeztetnek. Miután az élőben közvetített történteken nem sikerült fogást találni, a baloldali sajtó már az asztaltársaságba belekötve habosítja tovább a semmit.

A miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye.

Másban minden célját tévesztett rágalom

ellenére sem tudná, hiszen a vasúti beruházások állami megrendelése nem a Technológiai és Ipari Minisztérium feladata.

A tárca ezzel szemben valóban érdekelt a már futó beruházások, köztük a V-Híd közreműködésével megvalósuló kiemelt fejlesztések, a Budapest-Belgrád és az azzal szorosan összefüggő Szeged-Röszke korszerűsítések sikeres végrehajtásában.

A miniszter korábban hasonló keretek között egyeztetett az Audi, a Mercedes, a Rheinmetall vagy az Airbus képviselőivel is. Így vélhetően

a jövőben is alkalmat fog találni a jelentős iparági szereplőkkel, fontos vállalati partnerekkel való egyeztetésekre, a baloldal rosszallása ellenére még akkor is, ha a résztvevők csak az esti órákban, vacsora mellett tudnak egy asztalhoz ülni.”

A kommentekből…..

“Azért takargatta az arcát a kis barátotok mert minden rendben volt azzal a vacsorával, hát persze 😃 Amikor valaki a jogállam hiányát emlegeti, akkor többek között az ilyen ügyek következmények nélküliségét rója fel Önöknek. Tudom, a jobbágyok át sem érik tudatilag, hogy ezek a találkozók (meg egyeseknél a közös Adriai “nyaralások”) miért is kifogásolhatóak és vetik fel a politikai-gazdasági összefonódás lehetőségét, de maradt még olyan szavazópolgár, aki ezt igenis felfogja és számon kéri Önökön. Most pedig jönnek az izzadságszagú magyarázkodások, okfejtések, vádaskodások. Az a meglátásom a bejegyzésüket olvasva, hogy jó magyar szokás szerint megint nem az a baj, hogy Önöket tetten érték, hanem az, hogy kiderült 🙂 Legközelebb legyenek szívesek a minősítgetéseket mellőzni a magyarazkodásukból és pusztán a tényekre reagálva kiadni egy közleményt “

“Értjük. Szóval ilyenkor egyeztet a lobbistákkal, a lobbiérdekek érvényesítése céljából. Önérdekmentesen, természetesen. És azért kell étterembe ülni velük este, mert nagyon elfoglaltak szegények munkaidőben.”

“Akkor mint szabadúszó előadóművész, mikorra írjam be a vacsorát a naptàramba, minek keretén belül egyeztetünk a Kata-ról az ágazatunkra nézve specifikusan?”

“Szóval leültek egyeztetni a Katasokkal is? Oh wait. Egyébként az építőipari szektorra (stadion es vasútépítések) pontosan miért is nincs különadó? Gaz import kapcsán pedig a MET es Panrusgaz az osztrák irányból érkező világpiacilag olcsóbb es orosz importon elért százmilliárdos nyereségéből miért nem fizet hozzájárulást? 10 évig tömték a MET és 30 évig a Panrusgaz zsebet, amikor olcsóbb volt a világpiaci ár, mint a magyar rezsicsokkentett ár. Most meg egy év alatt kihal a rendszer. Hol a pénz, kedves minisztérium? 🙂 vagy ez már misztérium?”

“Annyi különbség van a felsorolt cégek között, hogy a V-Híd pályázik és nyer közbeszerzési tendereket, a többi nem. Közben a V-Híd nyereségrátája “meglepően” magas. Ha annyira fontos a vasút fejlesztése, akkor csak jutna egy megbeszélésre napközben is idő, hivatali keretek közt. Úgy nem keltené korrupció látszatát, így igen. Ez a magyarázkodás csak rontott a képen. Aggodalomra semmi ok, a híveket ez nem zavarja, az EU meg egyelőre nem csak az ilyenekért nem küld pénzt.”

“A második bekezdés helyesen: A banánköztársaságokban a miniszter eredményes munkavégzéséhez …”

“Óriási hiba a jobbágyok előtt nem lezáratni a Budai Várat a “munkamegbeszélések” idejére, azaz 0-24-ben.”

“Ezt nyugaton kartelezésnek, korrupciónak hívják. Mellesleg majd a gyógymasszőrökkel, fodraszokkal és a többi Kata-s kisvállalkozókkal is leülnek vacsorázni? Legközelebb ajánlom menjenek az Adriára és egy luxusjachton beszéljek meg az üzleti kérdéseket pár hölgy kíséretében.” “Ezek a fontos egyeztetések valahogy az embereket, kisvállalkozókat érintő nagy döntések előtt valahogy pont soha nem férnek bele… vajon miért?”

“Nagyon vicces, hogy az átlátszó magyarázkodáshoz is ennyi idő kellett. Ha valóban igaz lenne az állítás, akkor a jóember nem takargatta volna az arcát, a futár sráccal sem az irodában, hanem valami kellemes helyen egyeztetne /nem fog/, és az indoklás sem váratott volna magára több, mint egy napot. A valóság persze inkább az, hogy az ilyen és ehhez hasonló korrupt politikusok miatt nem jön a pénz az EU- ból, és a drágalátos képviselők kézzel- lábbal tiltakoznak az EU ügyészség ellen. Elviekben mi, állampolgárok vagyunk azok, akik megbíztuk a kormánytagokat, hogy képviseljék az érdekeinket, de sorozatosan csak azt látjuk, hogy a saját érdekeiken túl nem koncentrálnak másra, maximum a baráti kör jóllétére.”

“Szóval a munkavégzéshez elengedhetetlen az, hogy potenciálisan korrumpálódjon a miniszter? Ennél jobb szöveggel nem tudott előállni a propagandaminisztérium? Szerintetek csak a baloldali megszivatott katások rosszallása az egész, a fideszes volt katásoknak jó minden, ahogy van? Szánalmasan undorító tetvek vagytok mind…”

“Kedves Technológiai és Ipari Minisztérium túlfizetett moderátorai! A segítségüket kérném. Van egy enyhe refluxom és félek, hogy súlyosbodhat. Tippeket, tanácsokat várnék hányingercsillapításra. Úgy gondolom, ha Önök bele tudnak nézni a tükörbe nap mint nap sugárban okádás nélkül, akkor biztosan tudnak javasolni valami okosat.”

“Technológiai és Ipari Minisztérium, mivel az adómból kapjátok a fizutokat, legyetek oly’ jók, és ezt a gennyes, pökhendi félparaszt stílust félretenni, és legalább a profizmus látszatát magatokra erőltetni kommunikáció szinten.”

Friss híreink!

Comment here