Óriáskígyót és koalakölyköt támadtak meg a kullancsok

Több mint ötszáz kullancsot távolítottak el egy óriáskígyóról Ausztráliában. A hüllőt most vérszegénység miatt kezelik az állatorvosok – számolt be róla hétfőn a BBC.

Több órás műtét

A Nike nevű szőnyegmintás pitont a múlt héten egy ház úszómedencéjében fogták be a kígyómentők Queensland állam Gold Coast-partszakaszán. A hüllőt a Currumbin állatkórházba szállították, ahol az orvosok egy több órán át tartó „műtét” során 511 kullancsot szedtek ki a bőréből.

A kórház közleménye szerint a pitont „csúnya fertőzés” és vérszegénység miatt kezelik. A paraziták azt használhatták ki, hogy a fertőzés miatt az óriáskígyó nem mozgott.

A koalagyereket is megtámadták

A nonprofit állatkórház hozzáfűzte, hogy a piton állapota még rossz, de remény van a teljes felgyógyulására. Ha rendbe jön, visszaengedik a vadonba. A kórház hétfőn a Facebook-oldalán köszönte meg az állat nevében a jókívánságokat.

Forrás: Népszava

A kórházban jelenleg egy koalát is ápolnak, amelynek testét több mint száz kullancs lepte el. A kölyökállatot el kellett választani az anyjától, amikor rátaláltak. A Koala Barátai elnevezésű, erszényeseket védő csoport szerint a koalát akkor támadta meg a sok kullancs, amikor a földön üldögélt. Valószínűleg beteg vagy sérült lehetett, azért nem mozdult.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Bízzon benne, hogy nem a “második” kullanccsal találkozik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük