A 24.hu értesülései szerint hajnalban őrizetbe vették Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét.
Ezek szerint ő volt az a fővárosi jogász, akit az MTI korábbi híre szerint zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított júliusban egy szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan tulajdoni hányadát hatmillió forintért – az értékénél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik félre.

A házkutatáson kábítószert is lefoglaltak

A budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáson kábítószert és kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A fentiek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás kísérlete, valamint kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és indítványozza előzetes letartóztatását.

(Forrás: 24.hu, MTI)

Reagálás Simonka Csaba őrizetbe vételére

Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát.

MSZPHOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét