Őrizetbe vették annak a szállodahajónak a kapitányát, amely szerdán este a Hableány sétahajóval ütközött Budapesten. A sétahajó, amelyen 33 ember utazott és kétfős személyzet tartózkodott, elmerült. Hét főt mentettek ki a vízből, és további hét személy holttestét találták meg, mind dél-koreaiak.


A 64 éves ukrán férfit gyanúsítottként hallgatták ki

A BRFK igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el. A nyomozók szemlét tartottak, bizonyítékokat foglaltak le. A személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért

a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A kutatásban közreműködők a 9-11 km/h sebességgel áramló vízben és a Duna teljes Lánchíd alatti magyar partszakaszain továbbra is mindent megtesznek az eltűntként kezelt 21 személy felkutatása érdekében.

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost a kihallgatás után őrizetbe vették, előzetes letartóztatására tettek előterjesztést – közölte honlapján a rendőrség.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét