„Nem leszek szarrágó, kapol hatszázat”!

A választások után pánikszerű gyorsasággal megszüntetett Magyar Nemzet, még a voksolás előtt nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, ami tanúsága szerint az Országos Cigány Önkormányzat  elnöke Balogh János, hamis számla kiadására kéri egyik ismerős rendezvénytechnikusát.

Megoldjuk okosba?

Az eset – aminek előzményéről a Városi Kurír is beszámolt – miatt amiben  nem kis pénz 3.5 millió forint lenyúlása volt a tét, már vesztegetés gyanújával nyomoznak Balogh János elnök ellen.

Balog azt akarta, beszélgetőtársa  adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított különféle szabolcsi helyszínekre “szervezett” kamu kampányrendezvényekről, és a „lepapírozásért” az ORÖ számlájáról 3,5 millió forintból kap 500 ezer forintot, ekkor hangzott el az azóta közszájon forgó mondta:

„Nem leszek szarrágó, kapol hatszázat”.

A felkért Tóth Zoltán nemet mondott Balogh János ajánlatára, aki közölte, hogy majd akkor keres mást, mert mint fogalmazott, a fővárosban 12 százalékért is  le tudja “papíroztatni” a 3,5 millió forintot.

Az ORÖ elnöke azért akart legalábbis látszólag kampányrendezvényeket csinálni, mert az önkormányzat három fős nemzetiségi listát állított a 2018-as országgyűlési választásokra, és kampányfinanszírozásként 80 millió forintot kaptak. Az adófizetők pénzét a képviselők között osztották szét, és mint arról korábban beszámoltunk, a 80 millió forintból arra már sajnálták Baloghék a pénzt, hogy legalább egy néhány soros tájékoztatást kitegyenek saját honlapukra arról, hogy kik is szerepelnek a roma nemzetiségi listán, kikre szavazhatnak a nemzetiségi névjegyzékben szereplő választópolgárok.

Újabb belháború az ORÖ-nél

A RomNet az ORÖ több képviselőjétől is úgy értesült, hogy Balogh János ellen hamarosan fegyelmi eljárást kezdeményeznek egyrendkívüli közgyűlésen, mert méltatlanság címén szeretnék megfosztani elnöki megbízatásától. Több képviselő azt várja Balogh Jánostól, hogy önként mondjon le elnöki posztjáról és mandátumáról is, de Dancs Mihály képviselő és több korábbi lungo dromos tag is a teljes testület feloszlatását kezdeményezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük