ÖRO képviselők meghallgatása -szakmányban- a rendőrségen

Alighanem igaza lesz szerzőnknek aki tegnapi cikkének azt a címet adta, hogy: “Orbán elküldte a selyemzsinórt a Fidesz díszcigányának?” A cím végén mára szinte teljesen kiegyenesedett, felkiáltójellé alakult a kérdőjel. Miniszter Flóri, azonban láthatóan csak a dőlő dominó első köve, ami sokakat sodor még magával.

Vesztegetés?

Az Országos Roma Önkormányzat több tucat képviselőjét és családtagjait hallgatták ki a napokban gyanúsítottként, és az eljárás részeként „rabosították”is őket , erősítette meg a roma érdekképviseleti szervezet több képviselője is a RomNet értesülését hétfőn. Úgy tudjuk, a vesztegetési ügyben zajló eljárásban újabb 31 ember lett gyanúsított.
A roma hírügynökség még 2017. októberében adott hírt arról, hogy hét lungo dromos országos roma önkormányzati képviselőt hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség Könyves Kálmán körúti székházában az Országos Roma Önkormányzati képviselőségükkel összefüggő foglakoztatási ügyben zajló nyomozással kapcsolatban. Az akkori cikk megjelenése után több érintettet is sikerült a RomNet-nek elérnie, akik nevük mellőzését kérve azt mondták, nem az úgynevezett Mentorprogram részeként az adóhatóságnál zajló megyei irodák ügyében gyanúsították meg őket, hanem egy sokkal súlyosabb, Farkas Flóriánt is érintő vesztegetési ügyben lettek gyanúsítottak.

Kihallgatás és “munkaszerződés”

A  kihallgatásokra történetesen abban az ügyben került sor, amelyről a RomNet korábban többször is beszámolt, hogy a nyomozás egy nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján indult, amely szerint Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos legalább hat ORÖ-s képviselővel féléves időtartamra „munkaszerződést” kötött havi 350 ezer forintos fizetéssel. Cserébe a képviselőktől a magas rangú roma politikus – aki 2011-2014 októbere között az ORÖ elnöki tisztségét is betöltötte – azt várta, hogy a vele nyíltan szembefordult akkori elnököt, Hegedüs Istvánt szavazatukkal segítsék elmozdítani elnöki pozíciójából.

A folytatásban is kérdőjel, kérdőjel hátán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük