Örökbe fogadott egy tojást egy meleg szamárpingvinpár

A két hím pingvin a gondozók szerint nagyon odaadó, valószínűleg gond nélkül felnevelik majd a fiókát.

Boldog párkapcsolatban él a sydney-i állatkertben két szamárpingvin, Magic és Sphen. Még a párzási időszak előtt jöttek össze, és kapcsolatuk az állatkert szerint tartósnak ígérkezik, annak ellenére, hogy mindketten hímek. A pár már fészket is rakott kavicsokból, ahogyan a többi pingvinpártól látták, gondozóik pedig úgy döntöttek, megnézik, mit kezdene Magic és Sphen egy fiókával.

A páros kapott egy áltojást, a gondozók pedig figyelni kezdték viselkedésüket. A két pingvin rögtön gondozni kezdte azt, így az állatkert alkalmazottai az áltojást hamarosan egy valódira cserélték a fészekben. Az egyik nőstény ugyanis két tojást rakott, de a szamárpingvinek ilyen esetben csak az egyiket gondozzák, így a másikat most a meleg pingvinpáros nevelgetheti. Az állatkert arra számít, hogy nem lesz baj, a meleg pingvinpáros ugyanis odaadóan őrzi a tojást.

A pingvineknél nem ritka az azonos nemű egyedek közötti kapcsolat sem a vadonban, sem állatkertekben. Két hím pingvin már nevelt utódot a kétezres évek elején egy New York-i állatkertben, de ők 2005-ben szétváltak, mikor egyikük új párt talált.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Megérkeztek a pingvinek Egyiptom első síparadicsomába

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük