Hatezer ampulla orosz vakcina érkezett – A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg…!

Az egészségügyi áruk és szolgáltatások importjában fölöttébb járatos külgazdasági miniszter úr hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy 6000 ampulla orosz gyártású vakcina érkezett kamionban a Nemzeti Népegészségügyi Központba, ahol is aztán “a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról”

Nagy az öröm a Bem téren!

A hír már-már arról szól, hogy Szíjjártó Péter maga vezette a kamiont, amely a nemzet megmentésére szolgáló gyógyszert fuvarozta nagyszerű partnerünktől, Oroszországtól.

A derék macskajancsi azt is elárulta, hogy Oroszországban már túl vannak a klinikai tesztelésen, a vakcina 91,4 százalékos hatékonyságot mutat. A próbának 40 ezer embert vetettek alá. Na és persze azt is megtudhattuk a mondott úrtól, hogy

„Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van, mindent meg-tesz, hogy “akár Nyugaton, akár Keleten” hoznak létre hatékony oltóanyagot, azt – a magyar szakemberek döntése alapján – a leggyorsabban Magyarországra hozzák.“

Ha ezt a szöveget egy lajhárnak próbálnák beadni, megvadulna

Az orosz vakcina olyan, amilyen, remélhetőleg jó, mellékhatásai elviselhetők lesznek. De hatezer, gyógyítási célra még nem használható ampulla érkezését valami diadalként bejelenteni – több mint túlzás! Az orosz vakcina Magyarországon és az EU-ban még nem esett át a feltétlenül szükséges ellenőrzéseken.

„A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!“

Ezt a dumát csatlakoztatják a medicinák hirdetéséhez. No hát én megkérdezném – ha nem is Szíjjártó urat, de az illetékes főorvost! Igen-igen jó lenne végre tudni, hogy milyen megjegyzéseket fűznek az orvosok és gyógyszerészek az orosz oltásokhoz, mielőtt valami féleszű politikai tótumfaktum elrendelné az orosz oltás alkalmazását.

Az első orosz vakcina megszületéséről Putyin elnök 2020. augusztus 11-én számolt be,

azt is elmondta, hogy a lánya megkapta a gyógyszert. A második orosz vakcináról ugyancsak az elnök szólt először október 14-én. Később kiderült, hogy a tömeggyártás megszervezésével nehézségeik vannak, de most, december utolsó napjaiban már talán érezni kellene Oroszországban az oltások hatását. De nem érezni! A vírus ott is vészesen terjed, pedig állítólag van jó vakcinájuk.

De nem tudni, kik kapták meg eddig, milyen jelek kísérik a beadását, igazából mennyire véd a vírus ellen, hányszor kell oltani a védettséghez, és mikor lesz használatára például uniós vagy legalább magyar engedély?

Amúgy mellesleg a hírek szerint az oroszoknak sincs valami nagy bizodalmuk a saját vakcinájuk iránt.

Mi a fenéért kell valami különleges sikerként bejelenteni, hogy hatezer orosz ampulla érkezett Magyarországra – vizsgálat céljaira?!

A kamion oldalán volt esetleg ilyen felirat:

„Éljen az örök és megbonthatatlan magyar-(sz…) orosz testvériség!“

Egyebekben pedig – ez köztudott – az amerikai-német gyógyszerrel már nálunk is oltják az embereket.

A Pfizer még az idén 80 ezer, jövőre 4,4 millió ampulla vakcinát hoz Magyarországra.

Van nekünk tehát már orosz vakcinánk, német-amerikai vakcinánk, és biztosan lesz magyar is hamarost, ami nyilvánvalóan és kétségtelenül a magyar kormány, főként Szíjjártó Péter áldásos és fáradságos munkájának eredménye.

De nagyon elegem van belőletek!

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük