Orosz-ukrán háború

Oroszországban már több mint ezer embert elvitt a rendőrség a mozgósítás elleni tüntetésekről

Tucatjával viszi el a rendőrség a mozgósítás ellen tüntetőket Oroszországban. Estig több mint ezerkétszáz embert vettek őrizetbe szerte az országban – írta meg az Euronews.

Összesen 37 városban, köztük a fővárosban és Szentpéterváron vonultak utcára sok ezren…

…hogy tiltakozzanak az orosz elnök szerdán bejelentett, 300 ezer tartalékost érintő, a parlament által is támogatott intézkedése ellen.

Vlagyimir Putyin szerdán reggel sugárzott tévébeszéde – amelyben több ukrajnai területen is kilátásba helyezett népszavazást arról, csatlakozzon-e az adott régió az Oroszországi Föderációhoz – nemzetközi szinten is heves tiltakozást váltott ki.

Miközben a megmozdulásokat szervezők egyre újabb felhívásokat tesznek közzé az interneten, a moszkvai ügyészség arra figyelmeztetett, hogy az ilyen akciók szervezése és a részvétel is súlyos büntetést von maga után.

Akár 15 év börtönbüntetést is kaphat az, aki bármilyen minőségben közreműködik ezeknek a demonstrációknak az előkészítésében vagy lebonyolításában

Ennek ellenére rengetegen tüntettek szerdán, és tüntetnek folyamatosan országszerte dacolva a keményen fellépő biztonságiakkal. 

Az állami hírközlési felügyelet eközben azzal fenyegette meg a médiát, hogy azokat a honlapokat, amelyek “hamis információkat” közölnek a mozgósításról, blokkolni fogják. Az AP amerikai hírügynökség helyszíni tudósítói megjegyzik, hogy egyelőre nem világos, ez pontosan mit jelent.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: Euronews

Friss híreink

About Author