Ilyen idő vár ránk – ezt jósólja az orvosmeteorológia 2021 első hetére

2021 első napján délután változóan napos-felhős, foltokban párás, ködfelhős volt az idő, miközben északnyugat felől ismét erősebben megnövekedett a felhőzet. Csapadék nem érkezett a felhőzettel. Nézzük a folytatást!

Este és éjszaka zömmel felhős égbolt valószínű

Helyenként és időnként szakadozottabb felhőzettel. Az északi országrészben elszórtan lehet szitáló eső, szemerkélés (a hegyekben havas eső, hószállingózás), de jelentős csapadék nem érkezik.

Szombaton országszerte felhős idő várható, az északkeleti, keleti országrész térségében lehet szakadozottabb, el-elvékonyodó a felhőtakaró. Megélénkül a délkeleti szél, a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. Számottevő eső nem esik, de nyugaton, elsősorban a Nyugat-Dunántúl területén és a délután folyamán lehet elszórtan szemerkélés.

Éjszaka is nyugaton várható borongósabb idő, elvétve kisebb esőkkel, míg az ország keleti felén szakadozottabb felhőzet a valószínűbb.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • szombat reggel 0 – +4,
  • szombat délután északon +4, délen +9,
  • vasárnap reggel +1 – +5 fok körül alakul.
  • Vasárnap eleinte borongós időre van kilátás. Időszakos eső, délelőtt elsősorban a Duna vonalától nyugatra, délután pedig az északi országrészben ígérkezik. Délután, nyugaton vékonyodhat a felhőzet. Mérsékelt, a középső országrészben élénkebb délkeleti szél fúj.

Ez vár ránk a jövőhéten!

– Hétfőn előreláthatólag egész nap borongós idő következik. Délelőtt kevésbé valószínű eső, majd délután, este kiterjedtebb esőmező érheti el térségünket.

– Kedden kelet, északkelet felé távolodnak, megszűnnek az esők, dél felől vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Északkeleten még délután is lehetnek szemerkélések.

– Szerdára, csütörtökre – még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – újabb ciklon, csapadékmező érkezése körvonalazódik. Ismét beborul és szórványos esők terjeszkednek.

– Péntektől „erősebb” lehűlés, télies fordulat körvonalazódik, de még nagy a bizonytalanság. Átmeneti naposabb időszakot követően, a hétvégén havazás, havas eső van kilátásban.

<<FRISS HÍREINK!>>

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes, de zömmel felhős, az évszakos átlagnál kissé enyhébb idő lesz. Az újonnan jelentkező tünetek hátterében nagy valószínűséggel nem a légköri változások állnak, ezért ilyen esetben ajánlott szakemberrel, orvossal beszélni. A járványhelyzet miatt nem feltétlenül indokolt a személyes konzultáció, először tájékozódjanak az orvos jelenlegi rendelési szokásairól! Az ünnepek utáni fáradtságérzet természetes, amire a szürke, felhős idő is rátesz egy lapáttal. Használják ki a hétvégét, hogy hétfőtől újúlt erővel indulhassanak neki 2021-nek!

(Eumet)

újév

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük