Orvosmeteorológia, hétvégi előrejelzés

Ez a hétvége több nehézséget is tartogat nemcsak az órák visszaállítása zavarja meg a közérzetünket. A szív és érrendszeri betegségben szenvedők különösen figyeljenek, ne felejtsék el bevenni a gyógyszereiket.

Szombat

Hazánkban  holnap délelőtt helyenként tartósan megmarad az éjszaka képződött köd, másutt kissé felhős, napos idő várható. Délután az alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlik, az ország nagy részén szikrázó napsütésnek örülhetünk. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul. Késő este 9, 14 fok lesz. Szombaton nem érkezik front. Az átlagosnál melegebb időben migrén, fáradékonyság és alvászavar jelentkezhet. A reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak léphetnek fel. A napsütés jót tesz a hő-és komfortérzetnek, érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A közlekedés során a párás és ködös területek jelentik a fő veszélyt. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Vasárnap

Délelőtt több helyen tartósan is megmarad a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet, a Tiszántúlon lehet napos az idő. Azokon a tájakon, ahol megmarad a köd, szitálás is előfordulhat. Délután a Dunántúlon több pontján réteges felhőzet borítja az égboltot, az ország más részein derült idő várható. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük