Orvosok, kórházak és lelkipásztorok – A magyarországi kórházak a temetők előszobái

Az elmúlt napokban a legnézettebb magyarországi tévé munkatársai látogattak el a budapesti “halálgyárként” ismert Péterfy Sándor utcai Kórház után a Békés megyei berettyóújfalui kórházba, ahol az intézmény főigazgatójának ismét magyarázkodni kellett – ezúttal nem a túlélők (mert ilyenek is vannak!) esetleírásait tárták a nyilvánosság elé, hanem az egyik halott embertársunk temetése előtti történetét.

Az ittas betegszállítók a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban elejtették a hordágyat, rajta a valóban elhunyt idős férfival. Előzőleg egy alvó beteget néztek halottnak, őt akarták levinni a halottasházba.

Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója

az eset körülményeiről az újságírónak azt mondta, hogy a két ügyeletes betegszállítónak hajnali két órakor kellett volna az egyik krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni. A betegszállítók a 81 éves férfi holttestét elejtették, az esetet a nővérek azonnal jelentették az ápolási igazgatónak – ismertette a főigazgató, aki az ápolási igazgatóval együtt azonnal a kórházba ment és megszondáztatták a betegszállítókat, a vizsgálat pozitív volt.

Muraközi Zoltán elmondta: a két betegszállítót – akik előzőleg egy másik osztályon keresték a halottat – azonnal felfüggesztették, és új betegszállítókat hívtak be ügyeletbe. A főigazgató “főbenjáró bűnnek” nevezte, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak a betegszállítók, de – mint mondta – ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak. A két betegszállító munkaviszonyát várhatóan azonnali hatállyal megszüntetik – jelezte a berettyóújfalui kórház főigazgatója.

Csak érdekességként jegyzem meg:

az eset kapcsán a katolikus egyház nyugalmazott plébánosa, Ifi Géza fordult a sajtóhoz azzal, hogy az esetet nem kellett volna a nyilvánosság elé tárni, a kórház falain kívül megtárgyalni. – Reagálása hasonlatos volt a néhai Paskai bíboroséhoz, aki mikor szemére lobbantották, hogy egyháza papjainak 95 százaléka az állambiztonsági szolgálatok ügynöke volt a Kádár-rendszerben, úgy vélekedett: a katolikus egyház papjai csak Istennek tartoznak elszámolni valóval.

Kollár Erzsébet

Újabb kórházi dráma – dübörgünk…..!

“Már nektek is jár ingyen kórház?” – Magyarország, 2018!

Milliárdokat vesznek el a kórházaktól

Az egri kórház főigazgatója irányt mutatott kollégáinak, hogy kire kellene szavazni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük