Őseinknek véres kardja

A Fidesz már ellenzékben hazaárulást kiáltott, s kormányra kerülve folyamatosan vészt hirdet(ett): a végveszélyre figyelmeztető „véres kardot” hurcolják országszerte feszt.

A brüsszeli tizenkét pont

Vajon a folyamatosan izgalomban tartott fideszes választók meddig bírják a feszültséget? Valamikor csak kiengednek már…

Legújabban igen komoly támadás érte hazánkat: a Brüsszel-Sargentini-Soros triumvirátus által diktált jelentés. Tizenkét pontban támadták hazánkat – persze csak azért ennyiben, hogy elfedjék a lényeget: valójában a migráncsozás nem tetszik nekik, ugyi…

Bár ehhez képest, azért elég sok mindent összegyűjtöttek – s szemben a „kormány” hazudozásaival, gyakorlatilag semmi sincs rendben, semmi sincs „elintézve”, még csak folyamatban sincs – vagy ha mégis, semmi remény arra, hogy kielégítő megoldás szülessen.

Ügyeletes bohócok a parlamentben

S miközben a „parlamentben” csinálták a cirkuszt – néhány ügyeletes bohócuk/gazemberük volt jelen mindössze –, s végveszélyt kiáltva, összefogásra szólítottak föl, képzelt ellenség ellen hadba hívták „a magyarságot”, a „miniszterelnök” és bandája tán éppen agarászott vagy mulatott valahol…

Mit számít nekik, hogy milyen súlyos támadás érte Magyarországot…

A „kormánypárti” „képviselők” szája persze habzott, úgy védték az országot… Mintha az övék volna.

Arra természetesen nem vették a fáradságot, hogy pontról pontra haladva cáfoljanak – valami 108 oldalas kormányzagyvaságot emlegettek csupán. Érdekes, hogy arra a zagyvalékra – létezik egyáltalán..? – senki sem volt kíváncsi, sem itthon, sem külföldön.

Ismerik már a társaságot, zagyválhatnak akármit. Már semmi sem múlik rajtuk – kizárólag az számít, hogyan értelmezik a néppártiak helyzetüket, érdekeiket.

Antiszemita és cigányellenes, homofób fideszes propaganda

A Jobbik emlegette leginkább azt a „méltánytalanságot”, amely a kisebbségek és a zsidók helyzetére, az antiszemitizmusra vonatkozott. Nagy kár, hogy a többiek nem foglalkoztak vele. Mindenesetre én most nem ismétlem meg korábbi írásaimban foglaltakat, csak a következtetést: a Fidesz majd 25 éve folytatólagosan, aljas indítékból, bűnszervezetben elkövetve űzi az antiszemita és cigányellenes, homofób propagandát. Sajnos, e gyalázatosságnak köszönhetik hatalmukat. Sajnos, ez a propaganda arra is „jó”, hogy híveik jelentős része megbocsássa nyilvánvaló rablásaikat. Az elmúlt évtizedekben nem volt hatalom ebben az országban, amely hasonló alávalóságokat követett volna el, teljesen gátlástalanul, cinikusan az emberek képébe röhögve.

Netanjahu és mások persze jó pofát vágnak ehhez a gazemberséghez – biztos megvan rá a „jó okuk”…

Hogy a Néppárt végül is hogyan reagál mindarra, amit a Fidesz a Sargentini-jelentés elfogadása után eszelős aljasságban produkál(t), rövidesen kiderül. Hogy a magyar lakosság miként reagál – egyelőre –, azt sajnos nekünk kell tudnunk. De napról napra erősebben érzem, hogy nagyon csúnya vége lesz ennek. Mert egyszer megvilágosodnak az emberek:

És akkor nagyon dühösek lesznek.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük