Alig fejezte be szokásos péntek reggeli “igehirdetését” a kormányfő, összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen

Orbán Viktor konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen – jelentette be Dömötör Csaba.

Szinte minden a kormányhoz köthető oldal érintett

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt írta, hogy a támadás érinti az oltási regisztrációs oldalt – ahol a nemzeti konzultációt is ki lehet tölteni –, valamint a kormany.hu portált is.

Tájékoztatása szerint a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket, emiatt az érintett oldalakat átmenetileg egyes helyekről korlátozottan lehetett elérni.

 

kibertámadás

 

A NISZ szakemberei dolgoznak a támadásokhoz tartozó IP-címek beazonosításán, és a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek – írta Dömötör.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kedden azt is közölte, hogy ismeretlen személyek hamis konzultációs oldalt hoztak létre https://nemzetikonzultacio.online/ néven, mely azt a látszatot keltette, hogy ez lenne a hivatalos kormányzati konzultációs oldal. A közleményben azt írták, hogy csalás és személyes adattal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tettek. (hvg)

Volt már ilyen

Legutóbb január 26-án közölte a kormany.hu, hogy összehangolt kibertámadás-sorozat ért több magyar kormányzati portált, fennakadást okozva egyes honlapok működésében. Akkor azt közölték: a több napon át tartó támadások többnyire külföldi IP-címekről érkeztek, első számú célpontjaik a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok voltak.

Hasonló

kibertámadás

 

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük