Connect with us

Bulvár

Őszi kenyérleves „olaszul”

Megosztás

Egy igazán finom toszkán étel a kenyérleves,.

kenyérleves
2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Kevés olívaolajon, teflonserpenyőben pirítsuk meg a felkockázott kenyeret.

Magas falú edényben, kevés olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá az apró kockákra vágott répát és szárzellert.

Amikor elkezd fonnyadni a zöldség, jöhet a vékony csíkokra vágott kelkáposzta is, majd öntsük fel liternyi forró vízzel, főzzük 10-15 percig.

Mikor megpuhult a zöldség, adjuk hozzá az egyik konzerv babot.

Botmixerrel turmixoljuk össze a másik babkonzervet, majd öntsük azt is a leveshez.

Morzsoljunk rá friss kakukkfüvet, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze a levest.

Merjük a tányér aljára szedett kenyérkockákra, tálaljuk forrón!

Szakács-tanács: Locsoljuk meg olívaolajjal a tányérra szedett levest! Frissen is nagyon finom, de a legfinomabb ha már állt egy napot, és összeértek az ízek. Ennél a levesnél fontos, hogy tényleg igazán apróra vágjuk a hozzávalókat, mert ettől lesz igazán sűrű.

Eredeti recept: venusz.hu

Ezt se feledd, mert az után nyakunkon a tél is.

Friss!

Szerző

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse