Oszkó Péterre az újdonság erejével hatott, hogy állítólag részt vesz a Momentum programalkotásában!

A szombati nap híre, hogy Fekete-Győr András Momentum-vezér bedobta a köztudatba, hogy Bajnai Gordon és még sokan mások a “nagy öregek” közül csatlakoznak pártja szakpolitikai programjainak megalkotásához. Az egyik említett Oszkó Péter eladdig nem hallott a dologról.

Oszkó Péter: meglepve hallottam….

Momentum már gőzerővel készül 2022-re, ehhez pedig a győzelem érdekében

„nagy öregeket is maguk mellé csábítanának”.

Így került újra képbe Bajnai Gordon is – írta meg a Blikk. Bár a volt miniszterelnök nem válaszolt a portál megkeresésére, Fekete-Győr András először csütörtökön az InfoStartnak, majd a Blikknek is úgy kommentálta a helyzetet, hogy leginkább a szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértek.

„Nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek”

Kifecsegett “titkok”…..

Fekete-Győr elárulta azt is, hogy a szakemberek között vannak olyanok is,

akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de neveket egyelőre nem mondott.

A Blikk információja szerint

tanácsadói minőségben segítheti az ellenzék munkáját még Bajnai mellett két egykori külügyminiszter, Jeszenszky Géza és Balázs Péter, az egykori jegybankelnök Bod Péter Ákos, ahogy Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

Én ugyan nem…..

Oszkó Péter közösségi oldalán adott hangot annak, hogy mi igaz a híresztelésből:

“Meglepve hallottam (…) hogy az én nevem is úgy hangzott el, mint aki része a Momentum Mozgalom programalkotásban részt vevő szűk szakmai csapatának. Különösen azért tartom mindezt érzékeny kérdésnek, mert hogy szeretem tudni, a saját nevem mikor, milyen kontextusba hangzik el és mennyire lesz eszköze pártok közötti küzdelmeknek vagy erőfitogtatásoknak.

Erről a bejelentésről viszont semmilyen formában nem tudtam, a programalkotó csapatban való részvétellel kapcsolatban pedig ilyen vállalásokat nem tettem.

Fontosnak tartom ennek kapcsán mindenek előtt rögzíteni,

hogy a jövőben üzleti elképzeléseim építésén és megvalósításán kívánok dolgozni, szakmai munkámat is ennek kívánom szentelni és semmilyen módon nem kívánok részt venni pártpolitikai vagy választási küzdelmekben.

A nyilvánosság előtt is ebben a formában szeretném szerepvállalásaimat megtartani és továbbra is szeretném én eldönteni, hogy mikor, milyen munkákban és kommunikációs aktivitásokban jelenek meg. Ráadásul saját cégcsoportunk formális bejelentésekben is jelezte már olyan stratégiai terveit, ahol a nyilvánosság előtti megjelenés, üzleti partnereinkkel, befektetőinkkel való világos és egyértelmű kommunikáció mind terveinkről, mind tevékenységünkről alapvető érdekünk és szándékunk.

Ennek keretében időről időre előfordul, hogy a tevékenységünket is érintő közéleti, különösen gazdasági kérdésekben egyszer-egyszer szakértői megnyilatkozásokat teszek, illetve véleménynyilvánításokat vállalok, amin egyébként a jövőben sem kívánok változtatni.

De szeretném rögzíteni,

hogy ezt konzekvens módon pártoktól függetlenül teszem és továbbra sem szeretném, ha ilyen jellegű aktivitásomat váratlan módon bárki saját egyéni, pártpolitikai céljaira kívánná felhasználni.

https://www.facebook.com/oszkopeterblogja/posts/3777449538950027

A többiek még nem nyilatkoztak.

oszkó

 

Egy hozzászólás itt: “Oszkó Péterre az újdonság erejével hatott, hogy állítólag részt vesz a Momentum programalkotásában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük