Oszlassák fel magukat az ellenzéki pártok!

A népszerű nyelvész közösségi oldala egyre inkább a demokrácia, a gondolkodó ember menedékhelyévé válik. Sokan ha túl akarnak lépni “e mai kocsmán, az értelemig és tovább! “, oda kattintanak. Kálmán tanár úr legutóbbi posztja  -az ellenzék pártjairól-  is a dolgok lényegére tapint.

Egyik ellenzéki párt sem képes önállóan számottevő tagságot és tábort toborozni

Ezentúl szabályos időközönként közzé fogom tenni a következőt (mindaddig, amíg meg nem győz valaki arról, hogy nincs igazam, és kiegészítve, ha közben érdemleges kiegészítések érkeznek):

Nyolc év alatt bebizonyosodott, hogy egyik ellenzéki párt sem képes önállóan számottevő tagságot és tábort toborozni, a hatalmat megrendítő vagy akárcsak érintő együttes fellépésre pedig képtelenek. Ezért csak úgy tudnának hozzájárulni egy komoly ellenzéki erő létrejöttéhez, ha _mindannyian_ feloszlanának, és azon dolgoznának, hogy létrejöjjön legalább egy valahány tízezres tagsággal és valahány milliós választói tömeggel rendelkező párt. Amíg nem oszlanak fel, addig akarva vagy akaratlanul ilyen párt(ok) létrejöttét akadályozzák.
Ők is részt vehetnének új formációk létrehozásában, de ahhoz először is a régieket kellene megszüntetniük. Értelmetlen arra várniuk, hogy majd belőlük lesz nagy párt (mitől is lenne, ha eddig nem lett?), ha pedig mindenféle közeledő választásokra hivatkoznak, az is hiteltelen, hiszen egészen jelentéktelen részeredményeken kívül eddig ezeken is mindig kudarcot vallottak.

Szerző: Kálmán László

Kapcsolódó

A fafejű ellenzék semmiből nem tanul? – Tüntetéseket szerveznek, persze külön-külön!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük