Csak 200 km, de mekkora különbség: egy osztrák lap gyerekeknek magyarázta el, mi fán terem a magyar pedofiltörvény! - Városi Kurír

Sorting by

×

Csak 200 km, de mekkora különbség: egy osztrák lap gyerekeknek magyarázta el, mi fán terem a magyar pedofiltörvény!

A Kleine Zeitung című osztrák lap kiadásában megjelenő Kis Gyerekújság című lap „Nagy vihar egy törvény körül” címmel közölt gyerekeknek szóló cikket a magyar úgynevezett pedofil-törvényről. “Számos EU-ország rossznak tartja a Magyarországon hozott törvényt. Pontosan miről van szó?” – kezdődik az írás.

Hirdetés

Tiszteljük meg a gyerekeket azzal, hogy elmagyarázzuk….

A cikk a megcélzott korosztálynak megfelelő hangnemben ismertette a jogszabály egyes részeit, valamint azt, hogy ezért milyen módon bírálták Magyarországot az unióban, hogyan reagált a szervezet a törvényre, és mit tervez ezzel kapcsolatban. “Sokat mondanak és írnak most Magyarországról. Nemrégiben ott hoztak egy törvényt, amely nagyon ellentmondásos, ezért sokan ellenzik. Ausztriának és más EU- országoknak sem tetszik.”

„Orbán Viktor, Magyarország legfontosabb politikusa védi a törvényt, és azt mondja, hogy a gyermekek jogait akarja védeni. Ám a törvény éppen az ellenkezőjéről szól, nevezetesen arról, hogy korlátozza a gyerekek és fiatalok információhoz való jogát, és megtiltja, hogy olyan könyveket olvassanak, filmeket nézzenek, amelyek arról szólnak, hogy egy nő nőt, vagy egy férfi férfit szeret. Pedig a szerelemnek több formája van, nem csak a férfi és nő közötti szerelem létezik”

– írta az újság.

Ursula von der Leyen, az EU Bizottságénak elnöke szerint ez diszkrimináló

– írta a szerző, és mindjárt meg is magyarázta, mit jelent az idegen szó: azt, hogy az embereket eltérően kezelik nemük, bőrük színe, származásuk, vallásuk, koruk miatt, vagy éppen azért, ahogyan szeretik a párjukat.

Végül a cikk azt is elmagyarázta az ifjú olvasóknak, hogy mit jelent az LMBTQ rövidítés, megnevezte a szavakat, amelyeket az egyes betűk takarnak, és leszögezte:

„Ezek elég bonyolult kifejezések, de lényegében mind a különféle módokat írja le, ahogyan szeretünk, vagy ahogyan embernek látjuk magunkat”.

Forrás: kleine zeitung.at; huppa.hu.

 

gyerekek

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.