BulvárEtető

Egy valódi ötcsillagos tárkonyos raguleves egyenesen Erdélyből

raguleves

Ha valami igazán magyarosat -és nem “magyarosch”-at- akarsz enni és az mondjuk egy jó raguleves, érdemes erdélyi recepteket olvasgatni és kipróbálni, mert ellentétben az osztrákok “gulasch-ával”, ezekben még megtalálhatod az igazi, a csak a magyar konyhára jellemző ízeket. Ilyen étel az erdélyi tárkonyos raguleves is.

Hozzávalók

A leveshez

50 dkg csirkeszárny (aprólék is lehet)

2 közepes db sárgarépa

2 közepes db fehérrépa

1 kis db karalábé

1 kis db zeller

15 dkg zöldborsó

1 közepes db zöldpaprika

1 közepes db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem

1 db zellerlevél

2 dl tejföl

1 dl főzőtejszín

1 evőkanál finomliszt

1 kk tárkony

1 teáskanál tárkonyecet

só, bors 1 ek ételízesítő ( elhagyható)

3 ek napraforgó olaj

2.3 l víz

A vajgaluskához

1 db tojás

2 dkg vaj

5 dkg rétesliszt (amennyit felvesz)

só ízlés szerint

Elkészítés

A leveshez Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat, és továbbra is kevergetve pároljuk.

Rövid idő múlva felöntjük kb. 2-2,5 liter hidegvízzel.

Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zellerlevelet, a zöldborsót, és a kockára vágott paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük.

Közben a tejfölt, tejszínt simára keverjük a liszttel, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Hozzáadjuk a leveshez, és kiforraljuk.

A galuskához valókat elkeverjük, és egy kanállal a levesbe szaggatjuk, ha szükséges, utánízesítjük. Végül kevés tárkonyecettel pikánssá tesszük.

(Recept: nosalty.hu)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ez is mind nagyon finom:

Friss!

About Author

Szólj hozzá!