Ötkarikás népsavazás Koronaföldeken - Városi Kurír

Sorting by

×

Ötkarikás népsavazás Koronaföldeken

Miután nagy kerálunknak elárulták, hogy a 2032-es ötkarikás lovagi tornát Braavos rendezheti meg azonnal magához rendelte Kisujjt, és rögtön népsavazást írt ki Koronaföldeken.

Hirdetés

Újra lehet népsavazni

Mivel korábban a szürkehám-járvány miatt maga a kerál tiltotta be a népsavazást előbb gyorsan törvényt kellett ülnie a Kistanácsban és máris kihirdették, hogy újra lehet népsavazni. Kerül, amibe kerül. Még akkor is, ha hitelt kell felvenni a Vasbanktól.

Már csak az volt a kérdés: mi legyen az öt kérdés?

A nép az ötkarikás lovagi tornáról egyszer már akart savazni, ám a kerál nem tartotta aktuálisnak, így inkább ő maga lépett vissza a torna megrendezésétől.

A kerál korábban tartott már egy népsavazást arról, hogy a dothrakiak nem vehetik el a Koronaföldek alattvalóinak munkáját. A lovas nomádoktól kerítéssel védte meg a Hét Királyságot. A népsavazással is ki akarta mondatni, hogy nem kérünk a dothrakiakból, ám az alattvalók nem mentek el elegen savazni.

Nem volt mit tenni, a kerál mégis új törvényt íratott, sőt még a Hét Hitének Főseptonját (a képen) is felszólította, hogy átkozza ki a dothrakiakat, akik városokat és falvakat rohannak le, fosztanak ki.

Közben az a hír járta a Hét Királyságban, hogy a Pegasus-rend besúgói már mindenhová beszivárogtak és nem csak a Mestereket, de lovagokat, Starkokat és a Szabad városok polgárait is lehallgatták.

A nagy kerál amikor Bolhavégen járt nemcsak a szamizdat iratokat kutatta föl. Meglátogatta az árvaházakat is és döbbenten tapasztalta, hogy fiatal fiúkból már kicsi gyerekkorukban eunuchokat csinálnak a szüleik beleegyezése nélkül. Varys volt ezért a fő felelős, de ő tagja volt a Kistanácsnak, így nem volt értelme ujjat húzni vele.

Hanem az öt kérdés egyértelművé tette, hogy Királyvárban és a Koronaföldeken nem lehet eunuch propagandát folytatni, a nemváltó  borbélyokat ki kell tiltani az árvaházakból. A Vastrón királya betiltotta a szivárványt is, mert az csak az eltévelyedett Dorne-ban, Nyugaton és Síkvidéken divatos.

A kerál jegyzéket intézett a Martell-, a Lannister- és a Tyrell-házhoz is.

 

népsavazás

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.