Sport

Pádár Nikolett lett a junior úszó-vb legeredményesebb úszója

Pádár

A magyar versenyzők egy arany- és két ezüstérmet nyertek vasárnap a Limában rendezett junior úszó-világbajnokság zárónapján.

Pádár Nikolett 5 arannyal, Molnár Dóra négy arannyal és egy ezüsttel zárt

Pádár Nikolett és Ábrahám Minna az egész világbajnokság egyik legizgalmasabb fináléját produkálta – fantasztikus csatát vívott a két magyar lány az elsőségért, és végül Niki 0.04 másodperccel előbb érte el a falat, azaz a 100 után ezen a távon is meglett a vb-elsőség junior Eb-arany mellett.

És amire csak titkon számítottunk: Gálicz Lászlónak sikerült végre dobogóra állnia – a két Eb-5. hely és az itteni, 800-on elért 4. pozíció után 1500-on összejött az érem, és mindjárt ezüst, miután sikerült megelőznie az Európa-bajnok román Vlad Stancut. A spanyol Carlos Garach-ot nem lehetett megfogni – egyébként a mostani 15:12.71-gyel Bukarestben is meglett volna a második hely. Mindenesetre szép nyarat zár a Gálicz-família, hiszen Péternek a Lupán, 25km-en szerzett vb-bronza mellé most László is szállított némi nemesfémet.

Magyarország hét arannyal és hét ezüsttel a japánok mögött a második helyen végzett az éremtáblán

Ez minden idők legjobb magyar junior vb-szereplése, ugyanakkor némileg árnyalja a képet, hogy az eredetileg Kazanyba kiírt világbajnokság körüli korábbi bizonytalanságok miatt az amerikai, kanadai és ausztrál válogatott nem utazott el Limába és a japán csapat sem volt teljes. 

A magyar válogatott kiemelkedően teljesített, különösen a női versenyzők remekeltek, olyannyira, hogy öt aranyával Pádár Nikolett lett a viadal legeredményesebb úszója, megelőzve a négy arannyal és egy ezüsttel zárt Molnár Dórát, Ábrahám Minna pedig a negyedik lett három arannyal és három ezüsttel.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: MÚSZ / MTI

VK Sport

About Author