Pálffy: Idegesíted az embereket, ha vitatod a választás tisztaságát!

Pálffy Ilona végre megfejtette az országban uralkodó düh és pesszimizmus eredőjét! Te vagy az, aki kétled, hogy rendben mentek a dolgok a választás kapcsán.

Bocsi, véletlen volt

Pálffy szerint ha volt is valami vitatható, az a véletlen műve, hiba lehetett csupán és nem a szándékosság vezérelte. Már meg is kapta a felkéréseket, hogy a naivitás szobrához üljön modellt!

„Biztosan tudom mondani, hogy a Nemzeti Választási Irodánál nem történt semmiféle csalás. Más, helyi választási irodák nevében vagy helyettük nem tudok nyilatkozni, de adott a lehetőség, hogy ha valakinek valamilyen gyanúja van, akkor jogorvoslattal éljen az adott választási szervnél. A törvény szerint szombaton a helyi választási bizottságoknak meg kell állapítaniuk a választókerületi eredményeket. A jogorvoslati kérelmeket, kifogásokat pedig a szombattól számított 3 napon belül, azaz kedden 16 óráig lehet benyújtani az eredményt megállapító döntéssel szemben. A csalásokról szóló hírek szerintem az emberek hangulatának gerjesztésére, idegesítésére szolgálnak”

-nyilatkozta a nepszava.hu-nak.

Érdekesen magyarázta az is. hogy mi lehetett az oka a valasztas.hu oldal összeomlásának.

„Nem omlott össze. Leállítottuk.(..) Vasárnap a 9 órás napközbeni jelentésnél érzékeltük, hogy ingadozik a honlapunk annak ellenére, hogy korábban komoly tesztelésen esett át. Mivel az újjal párhuzamosan futtattuk a régi oldalt is, amely 2017-ig működött, volt lehetőségünk váltani és áttérni egy másik megoldásra. Ennyi történt.”

Pálffy osztott – szorzott

Ráérő idejében tovább okoskodott és kitörpölte, hogy a kétkedőknek mi lehet a céljuk:

….szándékos visszaélés nem volt. Azt el tudom képzelni, hogy mivel rettenetesen sok jelölt és nagyon sok lista volt, összekeverhettek, felcserélhettek vagy rossz sorba írhattak be adatokat. Ez akár nagyobb számban is előfordulhatott. Hibátlanul senki nem dolgozik. Épp ezért vannak a jogorvoslati lehetőségek.

A nemzeti főasszony arra az újságírói kérdésre, hogy

„Életszerű-e az, hogy egy Baranya megyei településen, az egyik szavazókörben 41 szavazatot kaptak egyéniben az ellenzéki jelöltek, listán viszont nulla volt mindenkinél?” 

azt találta mondani, hogy:

elképzelhető, hogy utólag vették észre, hogy érvénytelen szavazatok kerültek be az urnába, vagy a választók egy része rossz szavazólapot kapott. Esetleg valaki úgy szavazott, hogy nem is az adott szavazókörben kellett volna szavaznia, hanem máshol, és ez csak később vált egyértelművé. Ilyenkor azt kell csinálni – amit a törvény pontosan előír –, hogy minden párttól vagy jelölttől annyi szavazatot le kell vonni, ahány érvénytelenségről tudomásuk volt. És lehet, hogy ezzel valamelyik párt nullára fut. De nem akarok találgatni. A helyi választási bizottsághoz kell fordulni.”

Pálffy Ilona nem érzi, hogy le kellene mondania, sőt…..

Hová tűntek a szavazatok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük