Pálffy Ilonáék mindenre felkészültek, csak a szavazatok érkezésére nem….

Vasárnap napközben szinte hibátlanul működött minden a Nemzeti Választási Iroda szerverén és honlapján, csak akkor lett bibi, amikor fogadni kellett a beérkező összesítéseket. Mindenre ők sem gondolhattak, ez belátható!

Az a fránya átállás…

Mint arról beszámoltunk, vasárnap beütött a krach az NVI szerverében, ezért néha leállt, máskor akadozva szolgálta a közt információkkal.

Felelős vezetői nyilatkozat

A napközbeni részvételi adatokat közlő honlapról az eredményeket közlő honlapra történő átállás tartott a tervezettnél tovább, ezért volt szolgáltatáskiesés a választási honlap működésében

– mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap késő esti sajtótájékoztatóján.

A szavazókörök este 7 órai zárását követően csak mintegy két óra elteltével jelentek meg az első eredmények az NVI honlapján, a www.valasztas.hu-n. Pálffy Ilona sajtótájékoztatóján azt mondta,

az NVI által üzemeltetett, a szavazatösszesítést is végző informatikai rendszer, a Nemzeti Választási Rendszer zavartalanul működik.

XXI. század….

Hozzátette:

az NVI a választásnapi eredménymegjelenítést az előre eltervezett módon az egyszerűsített üzemmódban működő www.valasztas.hu honlapon kezdte el. Az átállás a tervezettnél több időt vett igénybe, ezért egyes időszakokban a honlapon a kiszolgálás szünetelt.

Azt mondta, a választások honlapja több, statikus formában közzétett közérdekű információt is tartalmaz, mint például a Nemzeti Választási Bizottság iránymutatásai, határozatai, a választási irodák elérhetőségei, amelyeket az NVI a szolgáltatás átstrukturálása során fokozatosan ismét elérhetővé tesz.

Az NVI az átállás időszaka alatt is fontos feladatként kezelte a médiának és a pártoknak nyújtott adatszolgáltatást, hogy a választópolgárok tájékoztatása a választások eredményéről folyamatos legyen.

Ha a gépek istene is úgy akarja….

Az este 11 órai adatok szerint a feldolgozottság 81,59 százalék volt, a csaknem 23 ezer jegyzőkönyvből már csak körülbelül ötezret vártak, de folyamatosan rögzítik a jegyzőkönyveket az informatikai rendszerben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük