Palkovics közszolga stand-upolni akart, de az sem az Ő pályája….

Emlékeznek még az idei augusztus 20-i több naposra tervezett “giga-kormányrendezvényre”, amit esőnapján, egy héttel később zanzásítva adtak elő? Az történt, hogy a temérdek nagyokos Palkovics Lászlóval megspékelve az ünnep délelőttjén összedugta amije volt és úgy döntött, hogy nem merik bevállalni az esti népünnepélyt, a tűzijátékot. Okként az OMSZ meteorológiai jelentését nevezték meg…..

Porondon a “vicces Palkovics”

Csütörtökön a Mathias Corvinus Collegiumban tartott előadás Palkovics László, jelenleg technológiai és ipari miniszter. Arról elmélkedett, hogy Magyarország 2050-re függetlenné akar válni az orosz földgáztól, ehhez a hazai áramhálózat jelentős fejlesztésére van szükség. Ezúttal nem rejtette véka alá, hogy a Molra írták ki a hulladékezelési koncessziót,

A Mol azt mondta, nagyon szívesen foglalkozik a műanyaghulladék feldolgozásával, ha valaki tudja garantálni számára, hogy ha épít most egy gyárat, az 35 évig üzemelni fog. „Azt mondtuk, hogy akkor írjunk egy olyan koncessziós rendszert, ahol ez az üzleti szándék van mögötte és a beruházási szándék, és ezt bízzuk egy olyan cégre, ami erre alkalmas”.

beszélt arról is, hogy a hibás időjárás-előrejelzések a naperőműveknél tavaly 370 millió eurós kiadást jelentettek.

Ez utóbbit emeljük ki, a többiről ide kattintva tudhat meg részleteket, akit érdekel.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

A zöldenergiáról jutott eszébe…?

Miközben Palkovics elmerülten magyarázta, hogy mekkora szüksége van Magyarországnak zöldenergiára, részben a nap-, részben a szélerőművekre egyszer csak homlokon csókolhatta a múzsája és átváltott Humor Heroldba – legalább is ezt hihette magáról.

„Múltkor már hiányzott, hogy ha csinálok valamit, akkor sokan tüntetnek. Hiányzott a tüntetés, ezért aztán az OMSZ vezetőit fölmentettem, és akkor lett újra tüntetés, de nem ezért mentettem föl… (nevetés) Eltelt nyolcvan nap és nem volt egy tüntetés – megtettem, és lett tüntetés”.

Egyszer már bejött… – pártállamban ez így szokás….

Szegeden a Magyar Meteorológiai Társaság 38. vándorgyűlésén egyszer már elmondta a jelenlévőknek, miért volt szükség a vezetők menesztésére, ami után megtapsolták.

A nagy öreg….

A beszélgetés végén arra kérték a minisztert, hogy adjon tanácsot a mostani fiataloknak.

„Veszélyes, ha valaki hatvanhoz közeledve bölcs tanácsokat osztogat a fiataloknak, mert vagy kinevetik vagy nem veszik komolyan”

– jegyzete meg. Palkovics szerint

…gyakran mondják az „öregek”, hogy az ő fiatalkorukban jobb volt, de ez nem így van: most sokkal jobb. Minden sokkal jobban elérhető, az oktatás, a technológia, ezért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.