Palkovics megdobta a Századvéget 1.440 millióval

Az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb száma szerint a tendert az Innovációs és Technológiai Minisztérium írta ki, és végleges összértéke nettó 1,44 milliárd forint.

A megbízás tárgya szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzése kiegészítő szolgáltatás keretében, EU-s állampolgárokat és magyarországi időseket érintő kutatásokban.

Időskutatás

maximum 12 témában Magyarország 55 év feletti lakosságából 2.000 fővel töltetnek ki 15 perces kérdőívet. A pénzért azonban meg kell dolgozni, így pluszban 90 perces fókuszcsoportos interjúkat készítenek 12 darab nyolcfős csoportban (4 budapesti, 8 vidéki).

Évértékelő a miniszterelnök helyett egy kisnyugdíjas szemszögéből

A kutatás fontosságát azzal indokolták, hogy

„az előrejelzések alapján 2060-ra Magyarország népességének harmada lehet 65 év felett, amely demográfiai folyamat komoly kihívások elé állítja a politikai vezetést.”

Halló! 2019-et írunk és rengeteg azonnali megoldásért kiáltó probléma van!

Nyugdíjas! Aggyá bézt! – A gombnyomók decemberben dolgozni akarnak …. – fontos lehet a cucc, mi?

EU-s problémák

az EU28+ kutatás részeként a 28 tagállamban, valamint Ukrajnában és a Nyugat-Balkán országaiban (Szerbia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Koszovó, Albánia) végeztet közvélemény-kutatásokat a Századvég-konzorciummal. Többek között azért, mert

„az Európai Unió területére és Magyarországra továbbra is kiemelkedő számban érkeznek az Európai Unión kívüli országokból érkező menekültek, amely jelenség ismerete és folyamatos nyomon követése elengedhetetlen a Kormány döntéshozatalához.”

Az EU28+ kutatás előzménye, hogy 2017-ben a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közösen nettó 779,5 millió forintos megbízást nyert el, szintén a menekültekre való hivatkozással.

(forrás: átlátszó)

Századvég: a nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást – és a demokráciát lebontókat?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük