Kerítésen innen

Palkovics miniszter viharosan távozott Szegedről

viharosan

Mondvacsinált okokkal lezárták a szegedi egyetem bölcsészkarának épületét pénteken délelőtt, azt követően, hogy megérkezett oda Palkovics László technológiai és ipari miniszter, aki a meteorológiai vándorgyűlésnek volt a résztvevője – írta meg a Szeged.hu.

A miniszter kicselezte a sajtót, mert sokkal korábban érkezett meg pénteken délelőtt Szegedre

Így hiába érkeztek oda a sajtó képviselői fél tízre, nem találkozhattak Palkovics Lászlóval, aki ekkor már az épületben volt. Az egyetem biztonsági szolgálata az újságírókat és a fotósokat nem engedte be az épületbe.

A belépés regisztrációhoz között – közölték, ami azért érthetetlen, mert a Szeged.hu csütörtökön is tudósított az eseményről, és akkor az egyetem területére való belépésnél fel sem merült, hogy ehhez regisztráció volna szükséges.

A Momentum szegedi szervezete Palkovics László érkezésének időpontjára flashmobot szervezett a bölcsészkar főbejáratához „Meg ne ázzon a miniszter” címmel, amire több mint ötven szimpatizáns érkezett, akik az Egyetem utcán esernyőiket tették egymás mellé a tiltakozás jeleként.

viharosan
Fotó: facebook.com/kormendi.zoltan.momentum

Körmendi Zoltán, a Momentum szegedi vezetője a helyszínen elmondta, hogy a bölcsészkarhoz tartozó Café Radnótiban találkozott közvetlenül a miniszter megérkezése után Rovó László rektorral és Fendler Judit kancellárral, akik a Momentum és a Szeged Televízió munkatársait arra kérték, hogy hagyják el a területet, mert az az egyetem területe.

Körmendi Zoltán ugyanakkor egyetemi hallgató, egyetemi polgár, akit aligha lehet ilyen alapon kitiltani az egyetem területéről.

A bölcsészkar kapujábann tartott rögtönzött sajtótájékoztatón Palkovics László az OMSZ lefejezésére vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, ennek az állami szervezetnek miniszterként ő a munkáltatója, és úgy fogalmazott, hogy a leváltott két emberrel nem kívánt együtt dolgozni a jövőben.

viharosan
Fotó: facebook.com/kormendi.zoltan.momentum

Arra nem válaszolt, hogy az OMSZ vagy az augusztus 20-i ünnepséggel kapcsolatos döntéseket meghozó operatív törzs tehető felelőssé a döntésekért.

A miniszter ezt követően viharosan távozott, aki mellé a szolgálati mikrobuszba beszállt erős biztonsági kíséret mellett a rektor és a kancellár is.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: Szeged.hu

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!