Palkovics nem beszél Palkoviccsal! – Megértem. Nem lehet nagy öröm…

Csak így történhetett. Megértem. Nem lehet nagy öröm Palkoviccsal beszélgetni, még Palkovicsnak sem. Erről többek között az Akadémia előző elnöke tudna mesélni.

Szóval Palkovics (a továbbiakban nevezzük Palkovics1-nek)

tárcája pár napja közleményt adott ki arról, hogy csakis azért nem utalják át a törvénynek megfelelően a költségvetési hozzájárulást a budapesti tömegközlekedés fenntartásához, mert a főpolgármester nem írta alá az erről szóló megállapodást. Márpedig ha a főváros még a tömegközlekedés ügyét sem tudja megoldani, akkor Karácsony tényleg alkalmatlan -így Palkovics1.

Ezt még senkitől nem hallottam, tehát biztosan egymaga találta ki, amilyen önállóan gondolkodó kreatív elme.

Az ugyan nem volt világos, miért kell a törvényben előírt, a költségvetésben elkülönített összeg átutalásához bármit aláírni (ez olyan, mintha a havi nyugdíj vagy családi pótlék folyósításához mindig alá kellene írnunk egy megállapodást a kormánnyal), de Palkovics1 erre nem szolgált magyarázattal.

Palkovics2 viszont vasárnap délután

küldte át a megállapodás javasolt szövegét a főpolgármesterhez, és hétfő reggelre hívta be egyeztetni erről.

Palkovics2 eszerint eddig nem szólt Palkovics1-nek, hogy az aláírandó szöveg (ha már gyűjti az autogramokat, és akart egyet Karácsonytól is) csak most kerül át a fővárosi vezetéshez.

Palkovics2 hétfő reggel rögvest alá is írta a megállapodás előző nap küldött szövegét a főpolgármesterrel együtt. Palkovics1-et közben távoltartották az irodától, nehogy további bajt csináljon. És láss csodát, noha eddig a szívatás kedvéért előszeretettel tartottak vissza hónapokig minden Budapestnek járó kifizetést, ahogy például az egészségügyre szántat is, most az összeg már aznap délután megérkezett.

Talán csak nem volt ehhez némi köze annak, hogy a főváros elsejétől minden villamoson, trolin és buszon bemondatta volna: a kormány törvényszegése miatt leállhat a közlekedés?

Úgy látszik, még ahhoz is erőt kell demonstrálni, hogy Palkovics1 szóba álljon Palkovics2-vel. Nemhogy Budapest választott vezetőivel. Csak azt nem tudom, melyik ijedt meg jobban a választás előtt kellemetlen fenyegetéstől. Palkovics1 vagy Palkovics2?

Vagy talán valaki, aki mindkettejük főnöke? És akiből csak egy van.

Kapcsolódó

Forrás

 

Csak így történhetett. Megértem. Nem lehet nagy öröm Palkoviccsal beszélgetni, még Palkovicsnak sem. Erről többek között az Akadémia előző elnöke tudna mesélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest