Palkovics olyan jól kicsinálta az MTA-t, hogy jutalmul megkapja a teljes felsőoktatást

Szerda reggel még csak lehetőség volt, ami délutánra tény lett: a kormány döntése alapján a felsőoktatás irányítása 2019. szeptember 1-től átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) – közölte szerdán délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoznak létre, Maruzsa Zoltán vezetésével.

A Kásler-Palkovics meccs eldőlt

A döntést Palkovics László innovációs miniszter kezdeményezte, mert szerinte az innováció lehetőségeinek birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik a felsőoktatás ITM-be kerülésével.

Az átcsoportosítás lehetőségéről először a 168 Óra írt szerda reggel, a lap szerint az ITM alatt egy olyan államtitkárság jönne létre Bódis József, jelenlegi oktatási államtitkár vezetésével, amelyhez három helyettes szakállamtitkárság tartozna: a felsőoktatási, a szakképzési és az innovációs.

“Megbízható információink szerint az ITM alatt egy olyan államtitkárság jönne létre Bódis József vezetésével, amelyhez három helyettes szakállamtitkárság tartozna: a felsőoktatási, a szakképzési és az innovációs. A kevésbé jóindulatú pletykák szerint ennek a három területnek az irányítása hamar kifog majd az államtitkáron, ugyanis a jelenleg oktatási államtitkári pozícióját ellátó, eredetileg szülész-nőgyógyász szakorvos minisztériumi munkája mellett is tart rendelést, vezet szüléseket”

Forrás

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük