Palkovics öröme határtalan – a szakközepek lenyomták a gimnáziumokat!

Beérett a sok meló, Orbán és a skacok, de főleg Palkovics, örülhetnek, 2019 Magyarországán többen adták a fejüket egy szakma tanulására, mint akik azt tervezik, hogy a középiskola után továbbtanulnának, esetleg egyetemre mennének, vagy ki tudja.

Orbán hány gyereke jár szakmunkásképzőbe?

A dolog úgy áll, hogy a 16 éves korra leszállított tankötelezettség mellé olyan helyzetet teremtett a 9 éve regnáló kormány, hogy a családok nagy része már 14 éves korukban lemondanak arról, hogy a csemete továbbtanulva világpolgár lehessen.

Távol álljon tőlem, hogy lenézzem a kétkezi munkát, de hogyan hagyhatjuk, hogy vadidegenek beledumáljanak abba, hogy a gyerekünk felnőve milyen életet éljen?

Tíz év után először 8,5 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait szakgimnáziumban, mint általános gimnáziumban tavaly, ez is jelzi, hogy a szakképzésé a jövő

– mondta az innovációs és technológiai miniszter az országos szakképzési tanévnyitón szombaton Nyíregyházán.

A kormány támogatásával minden feltétel adott ahhoz, hogy tovább fejlődjön a szakképzés

– mondta a miniszter.

Szakképzés 4.0 stratégia

a kormány célja a pályaválasztás előtt állókkal még inkább elhitetni, hogy a jól végzett szakmunka nemcsak versenysikert hozhat, hanem megélhetést is biztosít a családnak, valamint hozzájárul Magyarország gazdasági sikeréhez

A tanárok már nem veszik be….

Palkovics igyekezett pár morzsát vetni a “hőbörgő” tanároknak is, akiknek a türelme a végét járja. Feltételezhető, hogy ez nem lesz elég ahhoz, hogy aki tud, ne legyen pályaelhagyó.

…”a kormányzat dolgozik a számukra versenyképes életpályát és jövedelmet magában foglaló rendszer kialakításán, és azon, hogy ennek minél előbb számokban mérhető eredménye legyen”.

Érdemes utánanézni, hogy a főfunkcik gyerekei közül hányan

koptatják majd az oly annyira magasztos szakközépiskolák padjait. Feltehetően egyet sem talál majd a tüzetes szemlélő, Sőt, olyat se nagyon, akik a NER által biztosított oktatási rend által tanító általános- vagy középiskolák valamelyikébe íratná a gyerekét.

Ezek szerint nekik nem elsődleges Magyarország szakmunkások által való felvirágoztatása?

Na de fideszes urak és hölgyek? Hol a haza szeretete mindenek előtt, meg a sok süketelés a dübörgésről?

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük