Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát is a választásra buzdít

Választani jog, kötelesség és jól felfogott érdek! Hortobágyi Cirill, pannonhalmi főapát is kiáll amellett, hogy mindenkinek el kell menni szavazni. Azt nem árulja el, hogy kinek a neve mellé teszi az ikszet és a híveit sem akarja befolyásolni. Példája követésre méltó minden papnak.

Persze, hogy szavazok! – kampány

Fluor Tomi, Ullmann Mónika, Nagy Ervin, Szinetár Dóra, Pataki Ágnes, Ónodi Eszter, Kulka János, Hegyi Barbara – többek között az ő társaságukban buzdít az április 8-i választásokon való részvételre a Várszegi Asztrik utódjául választott Hortobágyi Cirill az RTL Klubon. Az új pannonhalmi főapát a csatorna “Persze, hogy szavazok!” kezdeményezésében mondja el gondolatait arról, miért érdemes az urnákhoz járulni.

A HVG-ben készült portréinterjúban az újságíró a következő kérdéssel nyitja a beszélgetést:

„Egyik első főapáti szereplésében szavazásra buzdítja az állampolgárokat az RTL Klub társadalmi kampányában, kormánykritikusként ismert közszereplők társaságában. Tekinthetjük ezt politikai állásfoglalásnak is?”

Hortobágyi Cirill válasza:

„Nem szeretném megmondani senkinek, hogy kire szavazzon, ezt tapintatlanságnak is tartanák az emberek. Eredetileg azt is elmondtam a forgatáson, hogy amikor én először szavaztam, akkor egyetlen párt volt, és az országgyűlési képviselők kinyomtatott listája szerepelt a papíron, amelyet egyszerűen csak be kellett dobnunk az urnába. A választásra jogosultak több mint 90 százaléka mégis részt vett ezen a színjátékon. Most sokkal nagyobb a tét, mégis sokkal kevesebben mennek el.”

(forrás: Valasz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük