Papír van róla: vége a lejáratás-kísérleteknek, előválasztási etikai kódexet fogadtak el az ellenzéki pártok

Jobbik, a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd írásban rögzítették, hogy szankciókat alkalmaznak azzal szemben, akik megsértik az előválasztási etikai kódex irányelveit.

Itt volt az ideje!

Közleményben részletezték, hogy aki megsérti a benne foglaltakat, azt szankcionálhatják.

„A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon. Az a célunk, hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadságjogokat, a jogállami normákat és a demokráciát. Meggyőződésünk, hogy Magyarországnak olyan új kormányra van szüksége, amely tiszteletben tartja mások véleményét”

– fogalmaztak a közleményükben.

Az elfogadott etikai kódexben vállalták,

hogy ez alapján fognak kampányolni az ellenzéki pártok, és tiszteletben tartják majd az előválasztás győzteseit.

Többek között azt is rögzítették, hogy

az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét. Politikus társaik vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét.

Jobbik, a DK, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd azt szintén leírta, hogy szankciókat szabhatnak meg a szövetséges pártok azzal szemben, akik megsértik az etikai kódex irányelveit.

 

előválasztási

Egy hozzászólás itt: “Papír van róla: vége a lejáratás-kísérleteknek, előválasztási etikai kódexet fogadtak el az ellenzéki pártok

  • Avatar
    2021.04.14 - 23:20
    Közvetlen hivatkozás

    Ez tiszteletre méltó, de a fidesz tovább szemétkedik, a bamba tömeg meg hisz neki! A fidesz ellen is kell megoldást találni!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük