Pár éve még kinevettük, aki ezt jósolta, mára viszont: itt a házgyári lakások reneszánsza!

Hosszú, hosszú évtizedekig a panel a lakhatás legalját jelentette, nemhogy társadalmi presztízse nem volt, de valóban sok hibát rejtett már a tervezése is. Ez utóbbi persze máig sem változott és mégis valami történt. Itt a házgyári lakások reneszánsza.

Hagyományosan azt feltételezhetnénk, hogy az emberek többsége a családi házakat részesíti előnyben a panelekkel szemben,ezért nagyobb is a családi házak iránti kereslet, ami az árakban is megmutatkozik. Erre cáfolt most rá a KSH, aminek felmérése szerint a vidéki nagyvárosokban a panelek annyival nagyobb ütemben drágultak a családi házaknál az elmúlt években, hogy mostanra négyzetméterár tekintetében megelőzik azokat.

Írja a Portfolio

portfolio

Ez van most!

A KSH szerint 2015 óta a vidéki városokban is volt, ahol megduplázódtak az árak, de összességében az látszik, hogy Győr korábbi árelőnye eltűnt például Debrecennel vagy Székesfehérvárral szemben – a vizsgálatban nincs benne, de Kecskeméttel szemben is jelentősen csökkenhetett -, vagyis a hagyományos nyugat-keleti árlejtő egyre kevésbé látszik. A megyeszékhelyek közti enyhe kiegyenlítődésével szemben azonban szemben áll a Budapesthez képesti erős leszakadás, aminek kivétel nélkül az összes megyeszékhely kisebb-nagyobb mértékű elszenvedője.

Egy hozzászólás itt: “Pár éve még kinevettük, aki ezt jósolta, mára viszont: itt a házgyári lakások reneszánsza!

  • 2019.07.31 - 18:11
    Közvetlen hivatkozás

    Ez egy mesterséges lakáspiac kitervelt lakásárakkal, manipulálják az árakat a CSOK miatt ami még mindig 10 millió a lakás árak viszont a háromszorosára emelkedtek. Miért nem számolnak a fiatalok nem kell hozzá nagy matematikai zseninek lenni. A CSOK nélkül jobban jártak volna mert akkor nem lennének ilyen irdatkan kicsinált árak. Sajnálom a fiatalokat.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük