Pár tény azoknak, akik itt kitalált pánikról beszél, meg tüntet, mert ő még nem látott koronavírus beteget – vírusinfó Dél-Koreából

Eugenia S. Lee, Dél-Koreában élő író, újságíró napi rendszerességgel számolt be közösségi oldalán az éppen aktuális koronavírus-helyzetről, amit az engedélyével közöltünk. Most újabb hírekkel jelentkezett.

Nos, aki itt kitalált pánikról beszél, meg tüntet, mert ő még nem látott koronavírus beteget, annak itt van pár tény

New York-ban ötvenhét kisgyermek mutat koronavírus fertőzötten Kawasaki betegség tüneteket, három az elmúlt két napban meghalt. Semmilyen légzési probléma nem lépett fel a kicsiknél, toxikus sokk szerű szindrómáik voltak.

Koreában, a bárban mulatozó huszonéves fiatal kapcsán már több, mint ötven új beteg lett, még Csedzsu-ban is van egy beteg, aki aznap éjjel ugyanabban a bárban töltött egy órát. A bár Itewon negyedben van, az Szöul egyetlen külföldi negyede. Úgy kell ezt érteni, hogy eredetileg ott volt az amerikai laktanya, a katonák egy jó része a laktanyán kívül, de közvetlenül mellette lakott. Idővel létesült amerikai iskola, templom, gyorséttermek, bárok, boltok. Évtizedek teltek el, a katonák már vidéken laknak, nem jöhetnek ki, mert nagyon sok bajt kevertek, Itewonba viszont jöttek civil amerikaiak, arabok, törökök, németek, franciák, minden országból emberek.

A nagykövetségek is többnyire ott vannak

Egyedül ott láttam graffitit, nem tudom miért, de a koreai fiatalok az önkifejezés ezen módját nem gyakorolják. Ott lehet kapni illegális protein tablettát, amerikai nyugtatót, ami kábít is, meg wurstot és igazi olasz tésztát, rendes kenyeret, és marihuánát is, érdekes hely. Mindazonáltal ukrán prostik, kábítószer, és minden egyéb is van ott. Na nem mintha koreai prostik nem lennének.. Hosszú ideig még kiejteni is félve ejtették ki a koreaiak Itewon nevét, az volt a bűnös város. Mostanában divat benézni, bár a koreai fiatalok inkább mennek a Hongde negyedbe szórakozni, és nagyon sok külföldi is, Itewon pici, zsúfolt és koszos.

Ma már úgy tűnik, hogy a huszonéves koreai talán nem odavitte a vírust, hanem ott kapta el

Több más szórakozóhelyen sem tartották be a szabályokat, a tulajdonosok ott döntő többségében külföldiek. Ezt csupán azért írom le, mert most nincsenek meg, úgy tűnik hirtelen dolguk támadt külföldön. Ma, egy homoszexuális bárban, ahol a párok “aludhattak” is, jelent meg a fertőzés. Természetesen az egész országban, még akkor amikor a koreai fiú beteg lett, azonnal bezáratták az összes bárt, és hasonló jellegű műintézményt, ahol a két méter, és a maszk nehezen betartható követelmény, már csak az ott zajló tevékenység okán is. Megfogják, már csak ezer embert ápolnak ország szerte, van kapacitás, van tapasztalat, persze, hogy megfogják, nem lesz most még újra járvány, de lám, elegendő egy apró rés a pajzson, és máris kész a baj.

Azért milyen ironikus, keresztény szekta, és éjszakai bár..

Természetesen egy baseball meccsen is lehetett volna, vagy az operaházban, de valamiért itewont választotta a kórokozó, ahogy korábban Degut. És azt tudjátok, hogy azonos területen élő emberek máshogy reagálnak a vírusra? Friss felmérés. A feketék négy és félszer többen betegszenek meg, mint a fehérek. Senki sem tudja, hogy miért. Ugyanolyan körülmények között élő emberekről van szó. Nincs pillanatnyilag erre sem magyarázat. Ahogy a gyerekek kis része fent említett reakciójára sem.

Az újrafertőződésekre sincs még bizonyított magyarázat,

csak többségi elképzelés, miszerint nem valódi újrafertőződésről van szó, hanem a rendkívül pontos tesztek problémájáról, amelyek a volt fertőzést jelen idejűnek mutatják ki néha. Egyébként az tény, hogy ezek az emberek nem fertőznek meg senkit, tehát valószínűleg valóban nem újra fertőződésről van szó. Mindenesetre azt a srácot megbüntetik jó sok pénzre, ha ott kapta, ha nem, ugyanis nem vette fel a maszkot, csak kint, pedig az a bárban szórakozás feltétele manapság, még akkor is, ha kényelmetlen viselet abban táncolni és inni.

Egy hónapig nem lesz bár, de ez legyen hátralévő életünk legnagyobb problémája

Remélem Itewont azért most szétszedik, mert egyetlen olyan zűrös hely sincs ebben az országban, mint az. Egy átlag koreai odamegy, benéz, és bármibe lefogadom, hogy xenofobbá válik, de legalábbis azt fogja gondolni, hogy ilyenből egy is sok..

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük