Paranormális: Lincoln haláltjósló tükörképe – hideglelés felsőfokon

Paranormális! Doppelgänger… Bizonyára mindenki hallott már róla, mégsem sokan tudják, hogy valójában mit jelent ez a kifejezés. A doppelgänger legegyszerűbb értelmezésben valakinek a kivetülése, egy árnyalak, amelyet leggyakrabban rövid ideig látunk. Jelentheti azonban valaki hasonmását is, aki majdnem úgy öltözködik, beszél, viselkedik, mint mi.

Paranormális Anna itt, Anna ott

„Egy alkalommal éppen a piacon sétáltam, mikor megállított egy árus bácsi, és így szólt: Anna! Mit keresel itt?”- kezdi paranormális történetét egyik alanyom, majd így folytatja:

“Én nem értettem miről beszél, hiszen engem Annának hívnak, ő viszont mégsem tudhatta ezt, hiszen soha nem láttuk egymást. Mikor elmondtam ezt neki, azt felelte, hogy higgyem el, Gödöllőn lakik egy másik Anna nevű nő, aki a megtévesztésig hasonlít rám, és még a hangja is olyan, mint nekem.”

Az elnök és a költő

Gondolná például bárki, hogy Abraham Lincoln elnök is találkozott doppelgängerével, igaz nem úgy, mint hasonmással. Ő egy kétarcú, fehér alakot látott a tükörben, aki állt, holott az elnök éppen ülő helyzetben volt.

paranormális
Mikor Lincoln megkérdezte feleségét az esetről, a nő úgy értelmezte, hogy Lincolnt kettő alkalommal is meg fogják választani, ám nem fogja megélni a második ciklusa végét. Ijesztő, hogy a történelemkönyvekből közismert módon be is következett ez a jóslat. Egy másik történet szerint Goethe éppen a szeretőjével töltött este után lovagolt haza, mikor az odafelé úton egy másik lovast vett észre, mikor közelebb értek egymáshoz, akkor látta, hogy a titokzatos lovas nem más, mint ő maga. Egy későbbi alkalommal, mikor éppen szeretője háza felé igyekezett ugyancsak lovon, eszébe jutott a korábbi eset, melyre kicsit jobban visszaemlékezve ismerte fel, hogy ugyan olyan ruha volt rajta, mint a korábbi estén látott fantomképén.

<<<Friss hírek!>>>

Van segítség

Mivel azok, akik látják doppelgängerüket leggyakrabban, a tapasztalatok szerint rövid időn belül életüket veszítik, remélhetőleg senki sem látta saját magát, aki ezt a cikket olvassa épp. Ha mégis, akkor sincs ok félelemre, ugyanis léteznek módszerek, melyekkel elkerülhető ez a szomorú végkifejlet, azonban ezeket itt most olyan okokból, melyeket nem osztok meg, nem írom le. Akinek szüksége  van rájuk, írjon nekem a szerkesztőség címére és én megosztom vele a titkot.

Kellemes további borzongást!

Rovatunk korábbi cikkei

paranormális

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük