Connect with us

Banánköztársaság

Parászka Boróka: ahogy nem érvelünk az ellen, hogy lapos a Föld, úgy nem vitatkozunk a „békemenet” fedőnéven művelt háborús uszítással

Parászka Boróka: ahogy nem érvelünk az ellen, hogy lapos a Föld, úgy nem vitatkozunk a "békemenet" fedőnéven művelt háborús uszítással
Megosztás

Azzal a háborús uszítással, amit „békemenet” fedőnéven művel a magyar kormány nem lehet vitatkozni, mert irracionalitásra nem adható racionális válasz. Nem érvelünk az ellen, hogy lapos a Föld, hogy a Nap kering a Föld körül, így aztán az egész békepártiháborúpárti hőzöngést is csak annak lehet tekinteni, ami. Irracionális, hamis megtévesztésnek. Aljas indokból, előre megfontolt szándékkal, hatalom- és nyereségvágyból elkövetett társadalmi feszültségkeltésnek és megosztásnak.

Így bömbölte harminc éve a rádió Ruandában,

hogy a tuszik csótányok, ahogy most embercsoportokat „háborúpártinak” bélyegez meg ez a rendszer, és tudjuk mi lett a vége. Mindenki tudja azt is, hogy a hasonló, nagy nyilvánosság előtt elkövetett gyűlöletkeltésnek itt is meg lesz a szomorú, tragikus vége. Nem is a vita kedvéért írom, amit írok, hanem a tények rögzítéséért:

  • Az a miniszterelnök szónokolt ma a háború borzalmairól, akinek legfontosabb szövetségesei háborús bűnökért körözés alatt állnak vagy állhatnak. Vlagyimir Putyin ellen már kiadta a Nemzetközi Bíróság a körözést, Benjamin Netanjahu ellen most kérte a főügyész.
  • Az a miniszterelnök szónokolt a háború borzalmairól, aki az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború kitörése előtt utolsók között folytatott baráti megbeszélést a háborús agresszor Putyinnal.
  • Az a miniszterelnök szónokolt a háború borzalmairól, és arról, hogy hogy hányféleképpen eshetnek a háború áldozataivá emberek, aki a Szíriából, Irakból, Törökországból menekülő háborús áldozatok, vegyi támadások áldozatai, csoportos nemi erőszak áldozatai, politikai üldözöttek előtt nem csak lezárta a határt, de megtagadta az alapvető humanitárius segítségnyújtást.

Aleppo, Mardin, Kobani – tömegsírok, heteken-hónapokon át temetetlenül heverő hullák hegyei

Innen menekültek Magyarországra a háború megcsonkolt, megnyomorított áldozatai. És az ember, aki ma a békéről szónokolt szögesdrótot húzatott az útjukba, kiéheztette, kizsigerelte, embercsempészek karmába kergette őket, óriásplakátokon uszította ellenük országa békés, szerencsés körülmények között élő állampolgárait.

  • Nyoma nem volt semmiféle kíméletnek, békevágynak, a háborús áldozatok iránti irgalomnak benne hosszú éveken át. Most sincs, szemernyi sem.
  • És nem volt nyoma a háború áldozatai iránti szolidaritásnak., a békevágynak akkor sem, amikor Orbán Viktor Magyarországa megtagadta az örmény népirtás elismerését.
  • És nem volt nyoma a béke vágynak, a háború áldozataival való együttérzésnek akkor sem amikor Magyarország nem fogadta el a srebrenicai népirtás emléknapjáról szóló határozatot.

Nem, Magyarország nem a béke pártján áll

Orbán Viktor országa következetesen a háború, a népirtás pártján állt sajnos az elmúlt években, a népirtók pártján, a humanitárius segítségnyújtást elmulasztók és azt megtagadók pártján.

Ezért gyalázatos, amikor a szájára veszi a „béke” szót, amikor az emberek legbelsőbb, legrémesebb félelmeit hívja elő. Mert ha valaki tudja, mit jelent kiszolgálni a háborúkat, sáfárkodni a háborúk tapasztalatával és emlékével, hát akkor ő az.

Ebből a háborús nyerészkedésből lapátolta össze azt a politikai bűnöktől bűzlő trágyadombot, amin most a hatalmát gyakorolja.

Forrás

Kapcsolódó

Szerző