Parászka Boróka: nem gondoltam volna, hogy Gyurcsányt fogom idézni, de kénytelen vagyok, hogy elmagyarázzam…..

“Nem bontjuk le a kerítést. Maradjon. Mert nagyon sokan ezt hiszik biztonságuk garanciájának. Akkor legyen. Bármeddig. Nincs helye racionális érvelésnek. Nincs rá szükség. Ha kerítés kell, legyen!” – soha a büdös rohadt életbe nem gondoltam volna, hogy Gyurcsányt fogom idézni. De kénytelen vagyok, hogy elmagyarázzam:

ha nem bontjátok le azt a búvaltoszott, emberellenes, irracionális háborús giccset a határról, az öncélú politikai szadizmus emlékművét, akkor felesleges kormányra készülni. Akkor ugyanazt a gyáva, megalkuvó, önző, politikai elképzelések, tartalmak nélküli autokrata demagógiát hozza az ellenzék, amivel a Fidesz itt terpeszkedik.

Mire való a kormányváltás, ha érdemben, lényegileg nem történik semmi?

 • Ha ugyanolyan sunyi taktikázás megy, a propagandával felhergelt, nyüszítő ösztönök kiszolgálása?!
 • És hogy a rossebbe veszitek a szátokra Európa nevét, hogy tudtok a Nyugatról hadoválni, ha tesztek minden Uniós alapelvre, elképzelésre?

Öt éve halt meg Kakuk György barátom. A DK egyik nagyon becsületes politikusa (a nagyon kevesek közül). Öt év. Ez nem sok idő. Emlékezni kéne rá. A menekültútvonalról írt riportjaira.

 • Arra, ahogy a legnagyobb hidegben, esőben, fagyban, kétségbeesett tömegekkel menekült együtt, akadályt nem ismerve volt a bajban lévőkkel.
 • Arra, amikor kiutazott Irakba, a tűzvonalba: hogy látni lehessen kik, és miért jönnek.
 • Arra, amikor kiment a szerb-magyar határra, hogy kerítést bontson.
 • Arra, amikor a magyar hatóságok megmotozták, előállították, őt mint kerítésbontót-határsértőt.

De hát nyilván, ebben a társadalomban, ebben a politikai kultúrában úgy tűnik el egy ember, egy életmű, mintha soha nem lett volna

Úgy köpjük szembe saját bajtársainkat, saját legjobb barátaink kezét úgy engedjük el, úgy fordítunk hátat legjobb embereinknek, mintha soha nem lettek volna.

Mintha soha semmit nem tettek volna le az asztalra. Mintha nem kötelezne az örökségük. Mintha nem az lenne a kicseszett dolgunk, hogy azokért, akik szívüket, a lelkület kitették elénk, feláldozták a maradék energiáikat, az utolsó leheletükkel is meneteltek – azoknak az emlékét, üzenetét körömszakadtunkig ápoljuk. Hűséggel és kompromisszumok nélkül.  Nem fogok Gyurcsánnyal vitatkozni. Erre a szemforgató gyalázatra már nem érdemes válaszolni.

Álljon itt csak annyi: 2017 januárjában, 52 évesen ment el Kakuk György.

A kommentekből…..

“Igazad van Boróka, de ez a keritès (,meg egy csomó másik) a világunkat szètfeszítő egyre súlyosabb problèma halmaz (fèlre)kezelni akarásának szánalmas tanuja. A menekülő milliók mozgatórugóit kellene megszünteni, a javak elkèpesztően ès egyre elkèpesztőbben igazságtalan voltát.”

“Szerintem sem a kerítés a legfontosabb kérdés, hanem az, hogy a kapun kiket engednek be ill. beengedik-e az oltalomra szoruló menekülőket.”

“”Az ûzenete nyilvánvalò:Ha az agyonfélemlített emberek elhitték, hogy a kerîtés védi meg őket a MUMUS-tól, akkor fogadjuk el, hogy ők ebben hisznek.
Ha fêlnek a MUMUS-tól, bár sosem láttâk, ahogyan Bakondi pajtás is csak a rókalyukakat meg vakondtúrásokat szemlélgette, akkor adjunk nekik a virtuális ellenségre materiális védelmet, kerítést! Ennek inkâbb terápiás hatása van, mint valóságos hatása. Azon gondolkozom, hogy mit tegyünk majd, ha tömegével kezdenek el félni az emberek a GALAMBOKTÒL, vagy a VADNYUSZIKTÓL? Annyiféle fóbiát lehetne még felépîteni. Mondjuk a GYURCSÁNY-fóbiára is kellene már vmi! Esetleg egy piros pirula?””

“és ha a jobbik nyomására tilos lesz a “meleg házasság”? és ha a jobbik nyomására “nincs is rendszerszintű kirekesztés sem előítéletek? és ha a romák társadalmi és emberi jogi ügyeiben sem lesz változás akkor minek a kormányváltás?”

“A kerítés abban az értelemben nem az ördögtől való, hogy csak a kapun lehessen bejönni, mindazok után, hogy a bejövőket azonosították (okmány, ujjlenyomat, retina, bármi) és nyilvántartásba vették. Ez másokkal, mondjuk az útlevéllel és vízummal érkezőknél is így van. Biztos van erre kevésbé viszolyogtató módszer is, mint a szögesdrót – ám ezzel együtt, nem a kerítés a lényeg, hanem az, ami a kapunál történik. Már, úgy józanul, nem indulatból szólva…”

“Most a mindent is bevetünk megy. A cél szentesíti az eszközt téveszméjében lebegve megszentségtelenitenek, orrbagyűrnek, szembeköpnek mindent, mert ez a vki elleni összefogás és nem a valamiért való együtt cselekvés. Ha nyernek, nem fordul meg az irány, de talán lassul a szakadek felé rohanás. Talán…”

“Az elhunyt, nagyszerű bajtársakért megszólaló haragvó kiáltás jogos, ám a következtetés mégsem az. Egy publicistának a jószándékú hevület mellett kell, hogy realitásérzéke is legyen. MZP és az együttes ellenzék (beleértve valószínűleg Gyucsányékat is) lelkében, távolabbi terveiben benne él a kerítés lebontásának vágya. De most ennek megvalósításával nem lehetne csatát nyerni Magyarországon. Ahhoz először győzni kell és szívós, becsületes munkával ki kell takarítani az országot, az emberi lelkeket. Csak így lehet egy olyan tiszta társadalmi légkört kialakítani, amelyben már természetes lesz, hogy nincs szükség ilyenforma kerítésre és a menekültügyet az EU-val együtt remélhetőleg emberségesen, okosan meg lehet oldani. De az emberek gondolkodásmódjának átalakulásához valószínűleg évtizedekre lesz szükség.”

“A 2018-ban induló pártok közül kizárólag az EGYÜTT vállalta fel, hogy lebontaná a kerítést. Az 1%-ot sem érte el, kisszámú elvhű szavazójának úgy kellett összeguberálni a kauciót.”

“Szeretem az írásaidat. De ez ,most méltatlan hozzád méginkább Kakuk György “barátodhoz”,az emlékéhez, megemlékezhettél volna róla “gyurcsányozás” nélkül is.
Kakuk György megérdemelte volna.”

Forrás

Kapcsolódó

 

Parászka Boróka: ha nem bontjátok le azt a búvaltoszott, emberellenes, irracionális háborús giccset a határról, az öncélú politikai szadizmus emlékművét, akkor felesleges kormányra készülni!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Parászka Boróka: nem gondoltam volna, hogy Gyurcsányt fogom idézni, de kénytelen vagyok, hogy elmagyarázzam…..

 • 2022.01.12 - 23:27
  Közvetlen hivatkozás

  Orbánnak köszönhetően a kerítés, a félelem benne van a fejekben, lelkekben. Ha Orbán marad, még több lesz belőle. Ha Orbánék nem migránsoznak, 2018-ban nem nyertek volna. A politikusoknak szolgálnia kellene a nemzetet, a magyarokat, ha a magyarok kerítést akarnak, maradjon a kerítés, egyetértek Gyurcsánnyal. A FIDESZ-szel épp az a bajom, hogy nem szolgálja, csak a saját, főleg anyagi érdekeit, erre használja a törvényeket, médiát, mindent. Ennek véget kell vetni, és ezt csak egyféleképpen lehet békésen elintézni: a választáson. Mindenki, aki az ellenzéket kritizálja, aki Gyurcsányt simpföli, vagy Jakabot, vagy MZP-t, a FIDESZ újabb győzelmét mozdítja elő. Ha az ellenzék győz, lehet tárgyalni, kérni, egyezkedni. Ha Orbán győz, többé már hangunk sem lehet.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük