Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a hatalom elvesztésétől és alternatív valóságának lelepleződésétől való félelem motiválja a Fidesz lépéseit, legyen szó az akadémiai kutatóintézetek államosításáról vagy a közoktatási törvény tervezett módosításáról.

Akarnok politika

Úgy fogalmazott: a hatalom fél attól a valóságtól, amit a tudósok, kutatók „előállítanak”, a tanárok pedig közvetítenek.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeti hálózatának átalakításáról Tordai Bence azt mondta, az Akadémiát „ezennel megcsonkították”.

A közoktatási törvény módosításának elhalasztása kapcsán az ellenzéki, szakmai, nemzeti konszenzus sikeréről beszélt, mondván, győzelmet arattak „a Fidesz akarnok politikája felett”. Nem tudni azonban, hogy milyen változtatások után hozza ismét a törvényhozás elé a kormányoldal a tervezetet – fűzte hozzá.

Karácsony Gergely győzni fog

Az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztással kapcsolatos kérdésre arról beszélt: pártja mindig támogatta az előválasztást, az azt megnyerő párttársa, Karácsony Gergely pedig jó eséllyel le fogja győzni Tarlós István főpolgármestert.

(Forrás: MTI)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét