Nagy előrelépés lenne a Párbeszéd szerint, ha az ellenzéki pártok megállapodnának a közös egyéni jelöltekben.
[mnky_ads id=”3427″]
De Karácsony Gergely és a Párbeszéd továbbra is azt gondolja, hogy közös ajánlatra, közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre is szükség van.

Ha hiszünk abban, hogy a többség nem lehet többé kisebbségben, ha vissza akarjuk adni a győzelem reményét az ellenzéki szavazóknak, akkor nem futhatunk neki hat külön listával a választásnak. Ha a demokratikus ellenzék nem egyesíti az erejét, akkor az embertelen, oligarchákkal üzletelő, Putyin-párti Fidesz fő kihívójaként az embertelen, oligarchákkal üzletelő, Putyin-párti Jobbikot fogják látni a választók – olvasható a párt közleményében.

Ezért a Párbeszéd azt mondja: ne álljunk meg félúton a rendszerváltás felé! A közös jelöltek után állapodjunk meg a választóknak tett közös ajánlatban, és abban, hogy ezt az ajánlatot közös miniszterelnök-jelöltként, a közös lista vezetőjeként a legnépszerűbb politikus, Karácsony Gergely képviselje!

A Párbeszéd reméli, hogy az MSZP-Párbeszéd közös listához minden demokratikus párt is csatlakozik, hogy valódi esélyt adjunk arra, hogy négy hónap múlva búcsút intsünk Orbán Viktor kormányának.

Közösen képesek vagyunk győzni a választáson

Hisszük, hogy közösen képesek vagyunk győzni a választáson és képesek vagyunk egy közös országot építeni. Az egészségügy, az idősügy és a választási rendszer átalakításáról már megszületett, az oktatási és a szociális rendszer közös programjáról küszöbön áll a megállapodás 8-9, sőt, 11 párt között.

Megmutattuk, hogy képesek vagyunk sokpárti közös ajánlatok kidolgozására; most itt az ideje, hogy megmutassuk, képesek vagyunk egy sokpárti választási szövetség létrehozására is.

Minden ellenzéki pártban érezzük a rendszerváltó akaratot és a közös cél iránti alázatot, ezért biztosak vagyunk benne, hogy a következő hetek újabb reménykeltő fejleményeket hoznak.
[mnky_ads id=”3811″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here