Sorting by

×

Orbán lehetett volna nagy európai vezető, de teljesen elszigetelődött mostanra – Hol a “magyarok pénze”?

Két francia EP képviselő érkezett Magyarországra, hogy tanulmányozza az Orbán-rendszert. Érkezésüknek komoly súlyt ad, hogy a francia politika mindent elkövet, hogy tőlük kerüljön ki Merkel  távozása után az Európai Unió új legtiszteletreméltóbb informális vezetője. Arra is egyenes választ adtak, hogy miért és meddig parkoltatják a magyarok pénzét az EU-ban.

Merkel után Macron?

Látogatásuknak az ad súlyt, hogy 2022 elejétől Franciaország lesz az Európai Unió soros elnöke, valamint hogy Angela Merkel német kancellár távozása után Emmanuel Macron francia elnök lesz a közösség legfajsúlyosabb politikusa.

Kik ők? Valérie Hayer a költségvetési bizottság tagja, Pierre Karleskind pedig a költségvetési ellenőrzési bizottságé, de mindketten érintettek jogállami ügyekben is

Karleskind azt mondta, hogy azért jöttek el az Orbán-rendszer működését tanulmányozni, mert Franciaországban, amely az Európai Unió nettó befizetője, a magyar jogállamiság kérdése választási témává vált – írja a 24.hu.

“Kaptam hívásokat és üzeneteket is a szavazóimtól, akik azt kérdezik: miért adunk pénzt azoknak az országoknak, akik csalnak vele? Nem fizetünk olyan Európáért, ami oligarchákat pénzel Magyarországon és homofób politikusokat Lengyelországban – ezt mondják a szavazóim”

– nyilatkozta a politikus. Pierre Karleskind hozzátette, hogy

Orbán lehetett volna nagy európai vezető, de teljesen elszigetelődött mostanra. Nem fogunk beleavatkozni a magyar választásba, de szeretnénk változásokat látni. Azt sem tudom mondani, hogy a francia elnökség keményebben lépne fel, de azt tudom, hogy változások kellenek, Magyarországnak vissza kell térnie az Európai Unióba.

A helyreállítási alapról

Valérie Hayer, aki részt vett a magyar helyreállítási alapról szóló tárgyalásokon is, amiről még mindig nincs döntés, közölte: bár hallott olyan pletykákat, hogy a pénzeket napokon belül jóváhagyhatják, de frakciója szeretné elérni, hogy

dobják vissza a magyar pályázatot, mert ez azt üzenné, hogy nem tolerálják a korrupciót.

Ahogy megírtuk, a mechanizmusról tavaly év végén született megállapodás, és az a lényege, hogy az uniós források, pénzek kifizetését jogállamisági feltételekhez köthetik. Az uniós tisztviselők elsősorban a pedofiltörvénynek a melegekre vonatkozó részeit kifogásolják, ezzel kapcsolatban már több ország képviselője is jelezte: amíg nem vonják vissza a törvényt, Magyarország nem kaphat semmit a helyreállításra szánt forrásokból- írja az Index.

Úgy tűnik mostanra már egyre többször keményít be az EU, és ahogy Merkel, a szinte feltételnélküli kooperáció bajnoka távozik, lassan értelmét veszti Orbán Viktor kedven hivatkozása, hogy ez meg az a

“magyarok pénze.”

Kapcsolódó

Karácsony Gergely 249 magyar és lengyel önkormányzat közösen követeli: ha a kormányaink lemondanak róla, az önkormányzatok kapják az EU-s helyreállítási alap forrásait!

magyarok pénze

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.