DK: parlamenti bizottság vizsgálhatná a miniszterelnök magánútjait

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kezdeményezi, hogy egy parlamenti bizottság vizsgálja ki a miniszterelnök magánutazásait.

A DK frakciószóvivője sajtótájékoztatóján közölte: hétfőn megkeresik a többi ellenzéki párt képviselőit, akiktől segítséget kérnek a testület felállításához. A bizottságnak azt kellene kiderítenie, hogy hányszor, hová és mennyiért repült a kormányfő “közpénzből élő oligarchák magángépein” – fogalmazott Gréczy Zsolt.

A politikus indoklásként azt mondta, hogy Orbán Viktor korábban “lebukott”, amikor egy 17 milliárd forint értékű, magánkézben lévő repülőgépről leszállva fényképezték le. A miniszterelnök azóta “bevallotta, hogy harminc éve repked luxus magánrepülőgépen”, bár ezt soha nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában – tette hozzá.

Sajtóbeszámolók szerint csütörtökön két olyan magánrepülőgép is Londonba repült, “amelyeken Orbán Viktor szokott utazni”, a miniszterelnök pedig ott volt a brit fővárosban a Chelsea-Mol Vidi FC futballmérkőzésen – hangsúlyozta Gréczy Zsolt. Sajtóhírek szerint annak a gépnek, ami “Orbán Viktort is szállíthatta”, csak az angliai parkolása három millió forintba kerülhetett – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Orbán nem bírt a vérével…ott volt a Chelsea-Videotonon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük