Parlamenti “legek”: citromdíjas a Fidesz “némája”, Bíró Márk, aki 10 éve hallgat

Most, hogy megkapták éves rendes fizetésemelésüket parlamenti képviselőink, a Blikk utánanézett, ki, milyen aktivitást mutat az ország házában.

2019 legjei

A honatyák és honanyák 383 órát üléseztek, volt, aki hiperaktívnak bizonyult, de olyan is akadt, aki 10 éve nem szólalt meg és nem is kért jeltolmácsot sem, így feltehető, hogy nem néma az illető, egyszerűen csak nincs mondanivalója. A közszolga megelégszik a milliós fizetésével és ezért konzekvensen csendben van.

 • 3454 írásbeli kérdést tettek fel az ellenzéki képviselők a minisztériumoknak, kormányzati intézményeknek.
 • A legtöbb szóbeli kérdés az LMP-s Ungár Pétertől hangzott el, az azonnali kérdésekben a mandátumáról decemberben lemondott DK-s Gréczy Zsolt volt a legszorgosabb.
 • A napirend előtti felszólalásoknál az MSZP-s Korózs Lajos vitte a prímet 1 óra 10 perces összidővel, napirend után pedig a jobbikos Z. Kárpát Dániel beszélt a legtöbbet, 1 óra 43 percet.
 • 94-szer, összesen hat órán keresztül szólt hozzá az aktuális napirendi pontokhoz a KDNP-s Nacsa Lőrinc.
 • Azonnali kérdéseket leggyakrabban Orbán Viktor miniszterelnök kapott

Persze vannak negatív rekorderek is,

 • a Fidesz “némája”, Bíró Márk 2019-ben sem törte meg hagyományt, ő tíz éve nem szólt hozzá semmihez. Ő az:
biro-mark
fotó: fidesz.hu

Más képviselőkkel ellentétben még hivatalos e-mail címet sem lehet találni a mai napig a kormánypárt némájaként elhíresült Bíró Márkhoz a parlament oldalán, aki mellesleg több mint havi bruttó egymilliós, közpénzből fizetett fizetést visz haza

-írta róla az azonnali.hu 2018-ban. Ennek ellenére ne gondolják, hogy “kivonták a forgalomból”, hiszen fő dolgát, a gombnyomogatást remekül végzi azóta is.

“A Bíró Márkról fellelhető adatokból azt is igen nehéz megállapítani, hogy mégis mivel tölti a munkaidejét. a képviselők jelentős részével ellentétben még e-mail cím sem található hozzá a parlamenti oldalán. Megszokott, hogy megtalálható a képviselők önéletrajza, személyes honlapjának vagy Facebook-oldalának linkje a parlamenti oldalukon, a képviselő ilyenekkel sem rendelkezik.

Nagyjából ezeket lehet tudni róla:

 • országos listáról jutott be (ráadásul a 2014-es 54. helynél az előkelőbb 38. helyen szerepelt a Fidesz-KDNP listáján az idei választáson, tehát még erősödött is a pozíciója párton belül),
 • társalgási szinten beszél angolul,
 • legmagasabb iskolai végzettsége: középfok,
 • vagyonnyilatkozata szerint fele arányban tulajdonosa egy pásztói családi háznak, van egy 1973-as évjáratú Mercedese, négymillió forintnyi készpénze, de 15 milliós tartozása is magánszemélyekkel szemben,
 • havi bruttó több mint egymillió forintot keres”

-írta akkor a portál.

 • Őt követi Farkas Flórián, akinek 2014 óta nem volt mondanivalója.

Egy hozzászólás itt: “Parlamenti “legek”: citromdíjas a Fidesz “némája”, Bíró Márk, aki 10 éve hallgat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük