Na végre, megjött a bátorság, nem aprózzák el, vesznek egy nagy levegőt és lenullázzák Budapestet! – Parragh (?) féle agymenés

Még mondja valaki, hogy Orbán Viktor nem veszi figyelembe a zemberek képviselőjének véleményét! Ha a lebegtetésből következtetni lehet, Parragh László Kereskedelmi és Iparkamara-elnök szavai -amennyiben az övéi voltak- nagy eséllyel pályáznak azon ötletek közé, amiket megfogad a miniszterelnök. Ha már van felhatalmazási törvénye…..

Legyen meg a “mi akaratunk”?

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Rogán Antal miniszter táraságában tárgyalt Parragh Lászlóval  a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, a Karmelita Kolostorban. Arra kérte Parraghot, hogy tegyen javaslatot a kormány számára, és a következő hetekben, hónapokban szorosabb legyen köztük az együttműködés annak érdekében, hogy a kkv-kat tudják segíteni. Ők azért kiemelten fontosak, mert ők adják a legtöbb magyar embernek a munkát.

És Parragh csípőből javasolt….

A társasági nyereségadó felére (5 százalékra) csökkentését és az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztését javasolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek vasárnap

-nyilatkozta Parragh az RTL Klub Híradójának.

Felhatalmazási törvény, te drága…..

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes közösségi oldalán fejtette ki, mit jelentene a fővárosnak, a parraghi (?) ötlet:

“Na végre, megjött a bátorság, nem aprózzák el. Egész évben csapolták, a járvány alatt, az önkormányzatok bevételeit, de most vesznek egy nagy levegőt és elveszik az egészet.
Parragh Lászlónak az az izgalmas ötlete támadt, hogy egy évre fel kellene függeszteni az iparűzési adó fizetését.

  • Ez a Fővárosi Önkormányzat egyetlen adóbevétele.
  • Ebből működik a BKV.
  • Ha nincs iparűzési adó, nincs közösségi közlekedés.
  • Ha nincs közösségi közlekedés, nincs iskola és a többség dolgozni sem fog tudni, igazából senki sem, mert a közvilágítást is az iparűzési adóból fizeti a város.

Ez nagy segítség lesz a vállalkozásoknak.

Utóirat:
Nem azon kellene inkább dolgozni, hogy Magyarország megkapja az EU helyreállítási alapjából azt a 2500 milliárdot? Na, az tényleg segítene.”

Egy vélemény a közösségi oldalról:

“Azt gondolom, hogy aki egy brutális egészségügyi-gazdasági válság közepette elvágja a Főváros torkát, aki ennyibe veszi közel 2 millió állampolgár életét és sorsát, az nem államférfi, valamint annak egyáltalán nem Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. Hanem valami egészen más.”

További zembervélemények a poszt alól….

“Azt ugye te sem hiszed, Kata, hogy ez a Parragh fejéből pattant ki? Hát erre (is) kellett a felhatalmazás törvény….. Ha meglépik, akkor álljon le minden! De persze előtte ki kell plakátolni, hogy mi az oka. Az án majd meglátjuk, mit lépnek az emberek….”

“Szerintem ez Orbán ötlete volt. Majd ha elfogy a pénz, ki kell plakátolni, hogy Orbán vállalja az utaztatásukat az embereknek, iskolába, munkába.”

“Szavazza meg az ellenzék!!!! Ez remek ötlet!! Ha nem lesz miből ezeket fizetni és célt ér a kormány, semmi penze nem lesz a fővárosnak, akkor az emberek majd csak elkezdenek sétálni a parlament felé…..!!!!!!”

“Ez a Parragh soha nem képviselte a vállalkozókat. A Fidesz lakája volt és maradt is. Benyalta a kötelező kamarai tagdíjakat a vállakozó kapott cserébe évente 10 emailt Ő meg a slepje élt úriasan belőlük. Már rég a fenébe kellet volna elzavarni őket.”

Parragh

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük