Parragh-féle kamara 5.000.- forintja 10 nap késést követően köztartozássá válik és jöhet a végrehajtó

Újfent szociális érzékéről tett tanúbizonyságot a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Köztartozást varrhatnak rengeteg magyar nyakába: ha nem fizetnek, jön a végrehajtó!

Akár 1 nap késés miatt…

Ha egy vállalkozás akár egy napot is működött egy évben, be kell fizetnie az ötezer forintos kamarai tagdíjat, így azoknak a katásoknak is, akik szeptembertől megszüntetik a vállalkozásukat

– közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Kompenzáció nincs a fennmaradó hónapokért, aki pedig nem fizet, annak köztartozást varrnak a nyakába.

10 nap után jöhet a végrehajtó

Ha valaki 10 napon belül nem fizeti be az évi ötezer forintos kamarai tagdíjat, a NAV-nak adják át az ügyet végrehajtásra, és az összeget köztartozásként szedik be

– tájékoztatta a korábbi kata-alanyokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Narancs kérdésére.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

1 nap/év működés esetén sincs kompenzáció

A lap azt a kérdést tette fel az ügyben, mi a helyzet azokkal a katásokkal, akik szeptember 1-től megszüntették vállalkozásukat, tehát az iparkamara az év egyharmadában nem képviseli őket, pedig ők egész évre befizették a tagdíjat. A kamara közölte:

semmilyen kompenzációt nem kapnak a volt katás adózók, ha egy vállalkozás akár egy napot is működött egy évben, be kell fizetnie az ötezer forintot.

Hoppá!

Az alábbi bejegyzést portálunk egyik szerzője, aki ügyvédként praktizál, tette ki közösségi oldalára a témával kapcsolatban:

“Mit akar tőlem a Parragh által vezetett kamara?! Ma felszólítást kaptam ügyfélkapun keresztül a Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy fizessek meg nekik három évi elmaradt hozzájárulást. A gusztustalan politikai magatartású Parragh nem nyugszik!? Mindenki pénze kellhet neki!? Ezt válaszoltam:

“Tisztelt Kereskedelmi és Iparkamara! Alulírott Dr. Martin Zoltán ügyvéd 7623 Pécs Garay utca 32/a.sz.az alábbiakkal fordulok Önökhöz: Dunai Péter főtitkár által jegyzetten felszólítást kaptam Önöktől elmaradt kamarai hozzájárulás fizetésére 15000 ft összegben KNYR/567620-1/2022.sz. alatt. Tájékoztatom Önöket, hogy én a Pécsi Ügyvédi Kamara tagja vagyok, nem az Iparkamaráé. Tehát a hatályos törvények alapján Önöknek semmilyen összeggel nem tartozom. Ha Parragh úr esetleg jogtalanul akar bevételhez jutni, akkor próbálkozzon máshol!!! Ez nem Fidesz taggyűlés!!!”

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara regisztrációs honlapjáról:

“Nem kell nyilvántartásba vetetnie magát és kamarai hozzájárulást díjat fizetnie annak az egyéni vállalkozónak, aki magán-állatorvosi, ügyvédi, egyéni szabadalmi ügyvivői, közjegyzői vagy önálló bírósági végrehajtói tevékenységet végez, illetve azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló törvény hatálya alá tartoznak. Szintén nem kell regisztrálniuk a szakmai – pl. orvosi, építész – kamarákban természetes személyként nyilvántartott tagoknak, amennyiben szakmájukat nem vállalkozói formában gyakorolják stb.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!