Connect with us

Blogbazár

Parraghéknál 6.000.-/óra közpénzért stemplizik egy erre jogosult!

Megosztás

Hadházy Ákos képviselő adatokért folyamodott a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához (MKIK), ahonnan azt a választ kapta, hogy kíváncsisága kielégítése 1.300.000.- forintot kóstál, mert 6 ember 14 napon keresztül megfeszítve kell dolgozzon azon, ami a XXl. században két kattintással megoldható (lenne).

Parraghéknál 6.000.- forintért pecsétel egy erre jogosult!
Megosztás

Hadházy Ákos képviselő adatokért folyamodott a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához (MKIK), ahonnan azt a választ kapta, hogy kíváncsisága kielégítése 1.300.000.- forintot kóstál, mert 6 ember 14 napon keresztül megfeszítve kell dolgozzon azon, ami a XXl. században két kattintással megoldható (lenne).

Óránként 6.000.- forintért pecsétel egy kamarai vezető?

A költői kérdésre Hadházy közösségi oldalán igyekszik válaszolni:

„A Parragh László által vezetett Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) eddig is leginkább arról volt híres, hogy a kötelező tagdíjjal megsarcolja a kisvállalkozásokat, aztán nem csinál ezért semmi hasznosat, de a pofátlanságot tudják fokozni. Nemrég jártam egy konferencián, amin a „digitális turizmusról” mondtak okosakat a nagyon okos emberek.

Ezt a rendezvényt az MKIK által elnyert 6,4 milliárd forint EU-s támogatásból finanszírozták, ami a hangzatos „Modern Vállalkozások Programja” néven fut.

Ez olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy

meg is kértem a kamarát, küldjék el nekem a program nettó 500 ezer forintot elérő szerződéseinek főbb adatait (nem is magukat a szerződéseket kértem, pedig azoknak is nyilvánosnak kellene lenniük).

A kamara többkörös levelezés után végül azzal próbálja megúszni az adatok kiadását, hogy

több mint 1,3 millió forint költségtérítést kér azért a munkáért, mi amúgy néhány kattintással előállítható lenne (már ha a digitális gazdaság élharcosa nem papíralapon intéz mindent).

A legfelháborítóbb az egészben…

az ügyintézők munkáját 2600 forintos óradíjjal számolja fel, az ezt jóváhagyó vezetők munkáját óránként majdnem 6000 forinttal! Ráadásul négy vezetőnek kellene három héten keresztül ellenőrizni, négy fő ügyintéző munkáját, ami azért egy rossz vicc!

Fontos kimondani, hogy az MKIK (és a hasonlóan működő Agrárkamara) jelenlegi formájában hasztalan

és csak arra jó, hogy a kormányt feltétel nélkül támogató vezetői sok pénzt költhessenek el, ki tudja, mire. A kormányváltás után mindenképpen meg kell szüntetni a kötelező kamarai regisztrációt. Ha valaki hasznosnak találja a gazdasági kamarák munkáját, hát fizessen tagdíjat, de semmiképp ne kötelezzék erre azokat a vállalkozásokat, amelyek semmit nem látnak ebből!

A hozzászólásokból….

„Máris jobban hangzik, ha mondjuk a villanyszerelő bedob egy 6000 Ft-is óradíjat, nem? Ő legalább keményen dolgozik érte, ez meg csak magát növeszti!”

„Tényleg nem tudjuk mire fizetünk! Kapunk néha egy emailt, oszt jó napot, de az sem jó semmire.”

„A „vagyonukból” kellene visszavenni azt a temérdek pénzt, amit mondvacsinált marhaságokra költenek.”

„Viszont ha maradna is a kamara kötelező tagdíj nélkül, a vezetőjét le kell cserélni mindenképp!”

„Ha ezt egy másik országban deríti fel egy kèpviselő ami itt folyik,az az ország már lángokban lenne,de mi csak tapsolunk a szarnak…”

„Egy kamara egy normalis piacgazdasagban tok jo tud lenni, segitik pl az indulo kisvallalkozasokat, kiallnak az erdekeikert stb. Hat nekunk csak ez a haracsolos szefós jutott, olyan ostoba h a fal adja a masikat.”

„Pofátlanság netovábbja. Ezek szétszórták a pénzt, és most kell egy táblázatba foglalni kinek mennyit? 15 napon át napi 2-4 órát fognak ezen túlórázni szegények. Szív meghasad.”

„Egy tolvaj banda a kamara vezetősége, élén az elnökkel. A kamarai tagtól milyen alapon kér az adat szolgáltatásért munka díjat? A kamara elnökne, a kamarában dolgozó munka vállalóknak a kamarai tagok a munkáltatók, nekik az a feladatuk hogy a taság érdekeit védjék, a tagokat ki szolgálják. Gyalázat ami ma van, rendkívüli közgyűlésit kell összehívni s új választást kell kiírni.”

„Ezek feltalálták a spanyol viaszt, ez tette az amerikai alvilág is a múltszázad húszas harmincas évekiben. Csak ők szakszervezetnek hívták magukat!”

„Kulon vicces a neve: ha egyszer regisztraltak akkor miert kell evente ujra regisztralni… meg ugyebar ott a kozhiteles cegnyilvantartas ami minden adatot tartalmaz, ez valojaban egy allami vallalkozasi ado amit csak ugy minden ellenszolg. nelkul beszed a kamara…”

Kapcsolódó

Ez is Parragh….

 

Parraghéknál 6.000.- forintért pecsétel egy erre jogosult!

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük