Párttagságra cserélik az egyenruhát azok a rendőrök, akik a veszélyhelyzet ideje alatt próbálnak felmondani

Mondhatjuk magyaros leleménynek is, bár az, hogy olyan törvény lehet életben, ami a rend őreit és más rendvédelmist arra kényszerítsen, hogy csak abban az esetben élhet állampolgári jogával, ha kijátssza azt, nem nevezhető jó döntésnek.

A pártba való belépés mint felmondási eszköz

Párttagságra cserélik az egyenruhát azok a rendőrök, akik a veszélyhelyzet ideje alatt próbálnak felmondani. A jelenlegi törvények szerint ugyanis a rendvédelmi szervek egyenruhásai nem mondhatnak fel, a tilalom után feltehetőleg tömegével fogják elhagyni a magyar rendőrséget.

A rendvédelmen belül tapasztalható a pártba való belépés mint felmondási eszköz, a tűzoltóknál még nem – mondta az ATV Startban Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke. Az Alaptörvény alapján ugyanis a rendvédelmi szervek tagjai nem lehetnek párttagok, ha az összeférhetetlenségi okot nem szüntetik meg, akkor megszűnik a jogviszonyuk. Salamon Lajos hangsúlyozta, hogy

nem csak a jelenlegi helyzet miatt, de nagyon sokan régóta gondolkodnak a leszerelésen a rendvédelemben. Ahelyett, hogy töltődne az állomány, folyamatosan csökken. A szakszervezeti elnök azt is elmondta, hogy komoly probléma az is, hogy a beiskolázottak két-három hónap múlva már nem találhatóak a testületeknél.

Salamon közölte, hogy a tűzoltóknál ez a probléma még nem annyira akut. A munkarendjükből kifolyólag a tűzoltók tudnak többet keresni, míg a rendőröknek nincs erre lehetőségük.

A munkavállalók kivárnak,

de több olyan hangot hall, hogy tegyenek valamit, mert nem bírják, csak a tegnapi nap során négyen hívták fel. Olyan emberekről van szó szerinte, akik több tíz éve dolgoznak ott.

Annak kapcsán, hogy a tűzoltóknak mire van szüksége, Salamon elmondta, hogy leginkább megfelelő bér kellene nekik. Ha ez meglenne, akkor nagyon sok, rendszeren belüli problémát lehetne kiküszöbölni.

Az elmúlt években eltörlődött a szolgálati nyugdíj, ami vonzó volt az állomány részére. Jelen pillanatban pedig 60 éves koráig kell egy tűzoltónak ellátnia a munkát, és utána rendelkezési állományba vonul, még mindig nem nyugdíjba.

Belügyminiszternek kell engedélyezni a rendőrök, tűzoltók nyaralását, ami 10-14 napba is beletelhet

Amíg eddig a helyileg illetékes vezetőtől kellett engedélyt kérni a pihenésre, addig most a belügyminisztertől kell az engedélyt kérni ahhoz, hogy külföldre menjenek a tűzoltók nyaralni, ún. szolgálati jegyet. Ez az engedélyezési eljárás 10-14 napot vesz igénybe – mondta Salamon Lajos. Azt is elmondta, hogy

jelenlegi információik szerint senkitől nem tagadták meg a külföldi nyaralás lehetőségét.

One thought on “Párttagságra cserélik az egyenruhát azok a rendőrök, akik a veszélyhelyzet ideje alatt próbálnak felmondani

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük