A „patkányozás” kapcsán volna egy előremutató javaslatom: több felháborodást a baloldalon, és több szerénységet a jobboldalon

Sok a patkány Budapesten és az ország más részein is, a patkányinvázió az utóbbi időkben nagy károkat okozott az országban. Ezt arra a kérdésre válaszolta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV stúdiójában, amikor a riporterek az iránt érdeklődtek, hogy szerinte miért nő a Fidesz népszerűsége.

Bangóné utóbb azt mondta, hogy nem a Fidesz szavazóit nevezte patkányoknak, aki mégis sértve érzi magát, attól bocsánatot kér. Nem volt szerencsés ez a patkányozás, már csak azért sem, mert Bangónét leszámítva mindenki úgy értette az elmondottakat, hogy a képviselőnő a Fidesz szavazóira gondolt.

A Fidesz szavazói nem patkányok

A Fidesz szavazójának lenni egy értékrend, annak a felvállalása, hogy az illető egyetért azzal, ahogyan a hatalom jelenlegi urai az országot kormányozzák. Egyetért Orbán Viktor politikájával, azzal, hogy gyakorlatilag teljesen lebontotta a jogállamot, és majdnem totális diktatúrát épített ki Magyarországon. Az a Fidesz-szavazó, aki támogatja Orbánt, egyben azt is elfogadja, hogy a kormány padlóra küldte az egészségügyet, és kevesebbet költ oktatásra, mint stadionokra.

Az a Fidesz szavazó, aki Orbán pártjára szavaz, tudomásul veszi azt is, hogy az ország valós problémáinak megoldása helyett nem létező fantomokkal, migránsokkal riogatják az embereket. Azokat az embereket, akik közül soha ennyien nem éltek szegénységben, mert a Fidesz-kormány azt mondja ugyan, hogy senkit sem hagynak az út szélén, valójában ennek épp az ellenkezőjét teszi: csak a jómódúakat támogatja, azoknak segít, akik nincsenek, vagy csak kevéssé vannak rászorulva a segítségre.

Ha úgy vesszük, a patkányozás miatti felháborodás az ellenzéki oldalon teljesen jogos

Jó volna, ha még többen elmondanák, hogy bár Bangóné ezzel a Fideszbe akart belerúgni, ám a lába célt tévesztett, és a sajátjait találta el. Nem utolsósorban azért, mert vállalhatatlan és védhetetlen mondataival támadási felületet adott azoknak, akik nálánál sokkal többször és sokkal súlyosabban vétettek a demokrácia írott és íratlan szabályai ellen.

Az úgynevezett jobboldalon is sokan felháborodtak, de ez a felháborodás csak azok részéről mondható hitelesnek, akik akkor is szóltak, amikor az ötös számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosa kretén prolinak nevezett egy fiatal lányt, aki azzal váltotta ki Orbán barátjának a haragját, hogy – igaz, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal –a miniszterelnököt merte bírálni. Fel lehet háborodni a jobboldalon a patkányozás miatt, de csak azok részéről lesz ez hiteles, akik akkor is felháborodtak, amikor ugyanezt a fiatal lányt a jobboldali sajtó egyik prominense ribancnak nevezte, s róla valótlanságokat, hazugságokat terjesztettek.

A „patkányozás” kapcsán volna egy előremutató javaslatom: több felháborodást a baloldalon, és több szerénységet a jobboldalon. Köszönöm a megértést.

Forrás

Kapcsolódó

Az MSZP kiállt Bangónéért, bár ne tette volna! – Nem lesz egyszerű a választás……

Értelmezés kérdése! – Kocsis Máté, Bayer Zsolt és Bangóné Borbély Ildikó egy mondatról….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük